Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş: Barışa ve çözüme sıkılmak istenen bir kurşundur


DİYARBAKIR (A.A) - BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Pariste 3 kadının öldürülmesiyle ilgili olarak, Barışa ve çözüme sıkılmak istenen bir kurşundur dedi.
     Bağlar ilçesi Dörtyol mevkinde toplanan ve aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaşın da bulunduğu grup, Fransanın başkenti Pariste 3 kadının öldürülmesini protesto etti.
     Ellerinde, saldırıda yaşamını yitiren 3 kadının fotoğraflarını taşıyan grup, Koşuyolu Parkına kadar yürümek istedi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrütün emniyet yetkilileriyle yaptıkları uzun görüşmelerin ardından, grubun yürüyüşüne izin verildi.
     Grup, geniş güvenlik önlemleri altında Koşuyolu Parkı içindeki İnsan Hakları Anıtı önüne kadar kadar yürüdü.
     Beştaş burada yaptığı konuşmada, katliamın en kısa sürede aydınlatılması gerektiğini, bugün Fransız hükümetine hesap sormak ve katliamın faillerinin ortaya çıkarılması için toplandıklarını belirterek, ancak polis kordonu, panzeri eşliğinde yürüdüklerini kaydetti.
     Bunun kabul edilemez olduğunu savunan Beştaş, şöyle konuştu:
     Büyük oranda kamuoyunun üzerinde hem fikir olduğu bir konu var. Bu bir sabotajdır. Bu bir provokasyondur. Bu bir suikasttır gibi çok farklı tespitler var. Evet bence de bu barışa ve çözüme sıkılmak istenen bir kurşundur. Ama bu kurşun asla başarıya ulaşamayacaktır. Bunun başarıya ulaşmaması için aynı görüşte olanların, barış yanlılarının, barış sevdalılarının, barış yürüyüşçülerinin el ele vermesi ve bu süreci ilerletmesi gerekiyor. Biz Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yollardan çözümü için hep taleplerde diyalog ve müzakere taleplerinde bulunduk. İmralı adasında tutulan hukuksuz bir şekilde 2011 tarihinden bu yana hiç kimse ile görüştürülmeyen Abdullah Öcalanın görüşmeleri devam etmelidir. Barış ve çözüm sürecini engellemek isteyenlerin başarıya ulaşmaması için hep birlikte omuz omuza, birbirimize güç vererek bu yürüyüşü tamamlayacağız.
     Türk devlet yetkilileri, Fransız devleti ile işbirliği yaparak, görüşerek her türlü olanaklarını kullanarak bu katliamın sorumlularını açığa çıkarmak için katkı sunmalıdır. Türkiye halklarının, demokratik kamuoyunun beklentisi budur. Fransız hükümeti de bu soruşturmayı daha fazla oyalamadan 24 saat izlediği bir büroda cinayet faillerini ortaya çıkarmak için hemen hızlı bir şekilde bu failleri yargı önüne çıkarmalı ve gerekli bütün yasal işlemleri, kovuşturmaları başlatmalıdır.
     BDP İl Başkanı Zümrütün Kürtçe olarak yaptığı konuşmanın ardından grup dağıldı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER