Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi

Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi -Avrupalı parlamenterler, Edirnede ziyaretlerde bulundu


EDİRNE (A.A) - Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında Edirnede bulunan Avrupalı parlamenterler, kentte ziyaretlerde bulundu.
     TBMM ve Avrupa Birliğinin yürüttüğü Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi toplantılarının ikinci ayağı için Edirnede bulunan TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmenderli ile Avrupalı parlamenterler, Devecihan Kültür Merkezinde yapılan toplantının ardından Selimiye Cami ile Türk İslam Eserleri Müzesini ziyaret etti.
     Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ile Müze Müdürü Hasan Karakayanın eşlik ettiği konuk heyetin, Selimiye Cami ile Türk İslam Eserleri Müzesinden etkilendikleri gözlendi.
     TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, ziyaretlerden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbulda dün başlayan ve bugün Edirnede devam eden Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi toplantılarının çok yararlı geçtiğini söyledi.
     Toplantının adının Uluslararası Yaz Kampı bünyesinde Gençlik ve Siyaset olduğunu ancak kendisinin buna yaz kampı dediklerini anımsatan Tekelioğlu, şunları kaydetti:
     (Yaz kampı) diyoruz ama bundan, bir çadır ve deniz kenarı veya orman içi kampı anlaşılmamalı. Bu kampı, gençlerin daha çok bir araya geldiği bir platform olarak düşünebiliriz. Avrupa Birliğindeki ülkelerden parlamenterler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bizim parlamenter arkadaşlarımız katıldı. Bunlarla gençlik ve siyaseti konuştuk. Gençlerin siyasete daha fazla katılımı nasıl oluru konuştuk. Burada fırsatlar ve güçlükler konuşuldu. Devecihanda iki toplantı yaptık. İki toplantıda da Edirneyi çok canlı bir şekilde hissettik. Edirnenin sivil toplumu toplantıya katıldı. Bizler çok memnun olduk. Avrupalı parlamenterler ve diğer misafirler de çok memnun kaldı.
     Edirne bizim dünyamızda çok farklı bir yere sahip. Bizim Cihan İmparatorluğunun kurulduğu yer. Bu bakımdan burada çok büyük kültür eserlerimiz var. Misafirlerimizi İstanbulda ağırlamakla kalmayıp Edirneye getirerek, buradaki kültürün nasıl çeşitli hale geldiğini göstermiş olduk. Bu çok iyi oldu, misafirlerimiz memnun oldu.
    
     Muhabir: Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER