Paskalya Bayramı

Paskalya Bayramı -Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesindeki kutlamada papaz olmadığı için ayin yapılamadı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesinde düzenlenen Paskalya Bayramı kutlamalarında, papaz olmadığı için ayin yapılamadı.
     Paskalya nedeniyle Sur ilçesindeki Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesinde bir araya gelen Hristiyan vatandaşlar, bayramlarını kutlarken, kilisede din görevlisi bulunmadığı ayin gerçekleştirilemedi.
     Surp Giragos Ermeni Kilise Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kevork Çalış yaptığı konuşmada, kilisede din adamı olmadığından ayin yapamadıklarını belirterek, küçük bir duayla ayini geçiştirdiklerini söyledi.
     Kilisede yaklaşık 50 yıl aradan sonra ilk Paskalya Bayramı kutlamasını geçen yıl yaptıklarını hatırlatan Çalış, şöyle konuştu:
     İnşallah seneye burada din adamıyla ayinimizi de yapacağız. Geçen yıl çanımız yoktu, bu sene çan eşliğinde kutladık. Din adamımız olsa sürekli burada ayin olur. Binayı yaptık ama ruh eksik, o ruhu getireceğiz. Geçen yıl uzun aradan sonra kutlamanın ilkini yaptık, bu yıl ikincisi oldu.
     Bugün yeni yeni bir şeyler oluyor, demokratik açılımlar oluyor. İnşallah daha güzel olacak diye bekliyoruz. Demokratik süreç inşallah aksamadan, provokasyona uğramadan sonuna kadar gider. Bu coğrafyadaki insanlar barış içinde yaşar temennimiz budur.
     Bayramlaşmanın ardından kutlamaya katılanlar yumurta tokuşturdu.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan-Veysel Narlayan/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER