Pataninin umudu Türkiye

Pataninin umudu Türkiye -Patani Birleşik Özgürlük Organizasyonu Dış İlişkiler Koordinatörü Muhtar: -Patanide kimsenin adaleti arama şansı ve hakkı yok. Türkiyenin Arakandaki gibi bize de sahip çıkarak bu problemi zaman iç


KONYA (A.A) - Patani Birleşik Özgürlük Organizasyonu Dış İlişkiler Koordinatörü Arif Muhtar, Patanide kimsenin adaleti arama şansı ve hakkı yok. Türkiyenin Arakandaki gibi bize de sahip çıkarak bu problemi zaman içinde çözeceğine inancımız tam dedi.
     İHH-AYDERin davetlisi olarak Konyaya gelen Muhtar, Konya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.
     Türkiyeye, Taylandın güneyindeki Patani bölgesinde yaşayan Müslümanların selamını getiren Muhtar, verdiği destekten dolayı Türkiye Hükümetine teşekkür etti.
     Pataninin aktif olarak 100 yıldır Tayland zulmü altında yaşadığına değinen Muhtar, şöyle konuştu:
     Patani, Osmanlıdan kopan bir parçadır. O süreçle bu zulüm başladı. Patani halkı zulüm altında yaşıyor. Arakanlılar, Türk Hükümetinin girişimleriyle dünya gündemine geldi ve çok önemsendi. Aynı ilgiyi Patani için gördüğümüzü söyleyemiyoruz. Daha aralık ayında bir kafede 6 günahsız insan öldürüldü. Patanide kimsenin adaleti arama şansı ve hakkı yok. Türkiyenin Arakandaki gibi bize de sahip çıkarak bu problemi zaman içinde çözeceğine inancımız tam.
     Arif Muhtar, Türk halkının güçlü desteğini sürdüreceğine inandıklarını, yaşanan insan hakları ihlallerini herkesin görmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mümin Altaş / Murat Aslan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Pataninin umudu Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER