Pazarda fakülte ve meslek yüksekokulu toplantısı

Pazarda fakülte ve meslek yüksekokulu toplantısı


RİZE (A.A) - Pazarda 2013-2014 akademik yılında öğrenci almaya başlaması planlanan Recep Tayyip Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin mevcut Pazar Meslek Yüksekokuluna etkisiyle ilgili toplantı yapıldı.
     Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şengül Alpay Karaoğlunun makamında gerçekleşen toplantıya, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Kurt, Pazar Eğitim Üniversite Birimleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Abdullah Uzun ve Başkan Yardımcısı Sadık Hür ile yönetim kurulu üyesi Halit Savaş, Pazar Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri Doç. Dr. Turan Yüksek, Doç. Dr. Mustafa Akbulut, Yrd. Doç. Dr. Deryanur Dinçer, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şavşatlı, Hüseyin Baykal, Mine Çilli ve Emel Tuhan ile yüksekokul sekreteri Sabit Uçak katıldı.
     Pazar Eğitim Üniversite Birimleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Uzun, Pazarda Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi kurulmasının ilçe için büyük önem arz ettiğini belirterek, kamuoyunda, yüksekokul ile birlikte fakültenin birbirini tamamlayıcı eğitim kurumları olarak devam etmesi fikrinin hakim olduğunu söyledi.
     Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Karaoğlu da öğrenci alan bir yüksekokulun kapatılamayacağını ifade ederek, Daha önceki bölümlerimiz maalesef öğrenci tercihlerinin yetersiz olması nedeniyle kapatıldı. Şu anda mevcut tıbbi ve aromatik bitkiler, organik tarım ile bahçe tarımı programlarımızda bir sıkıntı yok. Öğrenci ilgisi devam ediyor. Kayıt olduğu müddetçe de hiç kimse bunu kapatmak istemez. Ancak en büyük sıkıntı fiziki mekandır. Hem yüksekokul hem de fakülte binasının aynı binada olması mümkün değil. Belki geçici alternatif çözümler üretilebilir, ancak her iki kurum da devam edecekse bina sorununun çözülmesi gerekmektedir dedi.
     Belediye Başkanı Basa ise Pazar olarak gerek fakülte ve gerekse yüksekokulun yükünü çekecek güç ve donanıma sahip olduklarını kaydederek, Ayrıca ilçemize gönderilmesi planlanan çay eksperliği bölümü öğrencilerinin bu anlamda çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 400 öğrencisi olan bu bölümün Pazara entegre edilmesi, hepsinden önemli bir konudur. Pazar olarak biz her zaman eğitime önem veren bir ilçe olduk. Bu anlamda da yine üzerimize ne düşüyorsa fedakarlıkla yapmaya hazırız diye konuştu.
    
     Muhabir : Naci Güven
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Pazarda fakülte ve meslek yüksekokulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER