Pazaryerinden kısa kısa

Pazaryerinden kısa kısa -Pazaryerili çiftçilerin hummalı çalışması


BİLECİK (A.A) - Pazaryeri ilçesinde, havaların ısınmasıyla birlikte çiftçiler, tarlalarında hummalı bir çalışmaya başladı.
     Nisan ayının yağışlı geçmesiyle nedeniyle tarlalarına giremeyen çiftçiler, havaların ısınmasıyla birlikte traktör ve çapa makinesiyle tarlalarını sürüyor.
     Türkiyede sadece Pazaryeri ilçesinde yetişen ve kış mevsiminde kökleri kapatılan Şerbetçiotu bitkisi kökleri tekrar açılarak, boyları 5-6 metreyi bulan direklere bağlanıyor. Seracılık yapan çiftçilerde fideleri dikmeye başladı.
     Dereköyde çiftçilik yapan Abdullah Duman, nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen toprağın ıslak olduğunu, bu nedenle sürülerek havalandırılması gerektiğini anlattı.
     Kentte, ekim yapılabilen tarlalarda hummalı bir çalışma gözlendi.
    
     -Yazarlar öğrencilerle buluştu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesinde öğrenciler, yazarlarla buluştu
     Atatürk Ortaokulu Müdürü Seyfettin Yıldızın davetlisi olarak kente gelen yazar Pelin Saydam ve Mehmet Kemal Erdoğan ile Eren Kitapevi sahibi Muharrem Akman, okulun Çok Amaçlı Salonunda yayın evinin ve yazarların kitaplarından oluşan sergi açtı.
     Akman, düzenlenen etkinlikle çocuklara kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırmak, yazarlarla kaynaşmalarını sağlamak istediklerini söyledi.
     Öğrencilerle karşılıklı söyleşi yapan yazarlar, nasıl yazar olduklarını ve hangi kitapları yazdıklarını anlattı.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Pazaryerinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER