Pazaryeri Kaymakamı Çağlar, İngiltereye gitti

Pazaryeri Kaymakamı Çağlar, İngiltereye gitti -Çağlar bir yıl yüksek lisans eğitimi alacak


BİLECİK (A.A) - Pazaryeri Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, yüksek lisans eğitimi almak amacıyla İngiltereye gitti.
     Çağlar, AA muhabirine, Portsmouth Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi almak için bir yıl ilçeden ayrı kalacağını, döndüğünde yeniden ilçedeki görevine devam edeceğini söyledi.
     İngilterede bulunacağı bir yılda hem yabancı dil bilgisini hem de akademik çalışmalarını geliştirmeyi hedeflediğini belirten Çağlar, Pazaryerindeki görevine yaklaşık 11 ay önce başladığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
     İlçemizin önümüzdeki yılları çok önemlidir ve aydınlık olacaktır. Gerek hızlı tren, gerekse Ankara-Bursa karayolu bakımından ilçemiz kavşak konumundadır. Pazaryeri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), son teşvik paketiyle yatırımcılar için İstanbula en yakın ve en avantajlı OSB durumundadır. Yakında avantajlarını somutlaştırma imkanı bulacak, istihdam artacak ve göç alır konuma gelecektir. Tarımsal üretimde şerbetçi otunun yaygınlaştırılması yanında alternatif ürünler ve seracılığın artması en büyük arzumuzdur. Proje çalışmaları devam eden Dereköy Barajı, mevcut sulanabilir arazimize 11 bin dönüm daha dahil edecek kapasitededir. Küçükelmalı ve Bozcaarmut göletleri ile diğer mesire alanları tekrar düzenleyerek daha cazip ve ulaşılabilir hale getirmek durumundayız. Bu şekilde oluşacak taleple hem ilçemiz ziyaretçi akınına uğrayacak hem de bu alanda oluşan hizmet ihtiyacı esnafımız tarafından karşılanarak ciddi bir gelir kalemi yaratılmış olacaktır.
     Çağlar, yüksek lisansını tamamlayıp ilçeye döndüğünde yürüttükleri projeleri tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Pazaryeri Kaymakamı Çağlar, İngiltereye gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER