Pedallar Sarıkamış için dönüyor

Pedallar Sarıkamış için dönüyor -Sarıkamış Şehitlerini anmak için İstanbuldan Sarıkamışa bisiklet turu başlatan grup, Ardahana ulaştı


ARDAHAN (A.A) - Sarıkamış Şehitlerini anmak için İstanbuldan Sarıkamışa bisiklet turu başlatan grup, Ardahana ulaştı.
     İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İstanbul Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği bisiklet turuna katılan 10 sporcu, Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Şube Müdürü Adnan Korkut ve diğer yetkililer tarafından il sınırında karşılandı.
     Sporcuların Karsa uğurlanması için Valilik önünde tören düzenlendi. Vali Seyfettin Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, Sarıkamış Şehitlerini anmak için düzenlenen bisiklet turunun önemli olduğunu belirterek, sporculara etkinlik için teşekkür etti.
     Sarıkamış Harekatının tarihte önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Azizoğlu, Belki o gün o harekat başarılı olmadı. Ama emin olun o gün onlar şehit olmasıydı, ne Kars ne Ardahan hatta iddia ediyorum Trabzon bile vatan toprağı olmazdı. Çünkü o gün buralar işgal altındaydı. Onlar buraları, şehit olarak bize teslim ettiler dedi.
     Kafile Başkanı Tuna Akyüz de bisiklet turunun Sarıkamış Harekatında Allahuekber Dağlarında donarak şehit düşen 90 bin kahraman askerin anısına düzenlendiğini söyledi.
     Söz konusu etkinlikle bin 856 kilometre yol kat edileceğini vurgulayan Akyüz, Bununla Sarıkamış harekatına dikkat çekmek istiyoruz. Sarıkamışın tarihi her kesim tarafından bilinmesi gerekiyor dedi.
     Akyüz, şöyle devam etti:
     98 sene önce canlarını ailelerini düşünmeden, düşmana teslim olmadan, ebediyete intikal etmeyi görev addetmiş bir ceddin torunları olarak, biz de onlara minnet duygularımızı ifade etmek için yola çıktık. Bugün de buradayız. Bugün biz bu imkanlara rağmen soğuk havanın etkisinde kalıyoruz. Ama onlar zemheride ayaklarında çarık olmadan yazlık elbiselerle düşmana karşı mücadele etmişlerdir.
     Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy, bir kavanoza Ardahan toprağı koyarak, sporculara teslim etti.
     Sporcular, daha sonra Vali Azizoğlunun start vermesiyle Karsa hareket etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Pedallar Sarıkamış için dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER