Pelvis, Asetabulum ve Kalça Kırıkları Malatya

Pelvis, Asetabulum ve Kalça Kırıkları Malatya Bölgesel Sempozyomu


MALATYA (A.A) - Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinin ev sahipliğinde AO Travma Türkiye kuruluşunun katkılarıyla düzenlenen Pelvis Asetabulum ve Kalça Kırıkları sempozyumu başladı.
     Anemon Otelde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, merkezlerinin yaptığı çalışmaları ve elde ettiği başarıları anlattı.
     Turgut Özal Tıp Merkezinin belirli alanlarda dünyayla yarışabilecek konumda olduğunu vurgulayan Özgen, eğitim ve araştırma çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.
     Türkiyede sayılı merkezler arasındaki Turgut Özal Tıp Merkezinin dünyada belirli alanlarda yarışır hale geldiğini görmekten mutlu olduklarını belirten Özgen, Bu işin lojistiği eğitim ve araştırmadır. Eğer siz yeteri kadar insanınızı güncel bir şekilde eğitemiyorsanız ya da bilimsen çalışmalarla bunu destekleyemiyorsanız, dünya ile entegre olamıyorsanız. Biz teknisyenler istemiyoruz. Biz akademisyenler istiyoruz. Biz birinci, ikinci basamak hizmetlerle uğraşmak istemiyoruz diye konuştu.
     İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurzat Elmalı da, kliniklerinin travma ameliyatlarının başarıyla uygulandığı sayılı yerlerden biri haline geldiğini kaydetti. Elmalı, kliniklerine civar ilerlen yoğun bir hasta akışı bulunduğunu sözlerine ekledi.
     Kırıklar ve tedavi yöntemlerinin ele alınacağı sempozyum, farklı illerden akademisyenlerin katılımıyla 2 gün sürecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Pelvis, Asetabulum ve Kalça Kırıkları Malatya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER