Peygambere sevgilerini işaret diliyle anlatacaklar

Peygambere sevgilerini işaret diliyle anlatacaklar -Türkiyede ilk kez İzmirde açılan işitme engelliler Kuran kursunu başarıyla tamamlayanlar, Kutlu Doğum Haftasında "Sordum Sarı Çiçeğe" isimli ilahiyi seslendirecek -Prog


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Türkiyede ilk kez İzmirde açılan işitme engelliler Kuran kursunu başarıyla tamamlayanlar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte "Sordum Sarı Çiçeğe" ilahisini işaret diliyle okuyacak.
     Buca Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 16 Nisanda gerçekleştireceği kutlama programında engelliler de görev alacak.
     Buca Müftüsü Adem Gülmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir işitme engellinin "Bizlerle ilgilenmiyorsunuz, uğraşmak zor mu geliyor-" şeklindeki serzenişi üzerine 2 yıl önce Türkiyenin ilk işitme engelliler Kuran kursunu açtıklarını, bugüne kadar 50den fazla engellinin bu kurslardan yararlandığını belirtti.
     Birçok kursiyerin Kuran-ı Kerimin tamamını orijinal metniyle okuduğunu kaydeden Gülmek, "Anadoluda hatim cemiyetleri geleneği vardır. Biz de Kutlu Doğum Haftası dolasıyla işitme engelli kardeşlerimize yönelik bir hatim duası programı yapmak istedik" dedi.
     Gülmek, Kutlu Doğum Haftasının bu yıl "Hazreti peygamber ve insan onuru" temasıyla kutlanacağına dikkati çekerek, "engellilerin din hizmetlerinden istifade edebilmesinin hem onlar için hem de kendileri için onur ve kıvanç kaynağı olduğunu" söyledi.
    
     -Engellilerin duasına ilk "amin"-
    
     Bir müftü olarak bir çok kez hatim duası dinlediğini ifade eden Gülmek, ilk kez işaret diliyle yapılacak bir duaya "amin" diyeceğini kaydetti. Gülmek, işaret diliyle yapılacak hatim duasının Türkiyede ilk olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     "Programda önce Kuran ziyafeti var. Daha sonra, tekbir ve salavatlarla engelli kardeşlerimiz yerini alacak ve Sordum Sarı Çiçeğe ilahisini işaret diliyle işaretlendirecekler. Dua kısmı ise iki bölümden oluşacak. İlk kısmı sesli, herkesin işitebileceği şekilde olacak ve işaret diline çevrilecek. Ardından işaret diliyle ayrı bir dua daha yapılacak. Kursiyerlerimiz işaret diliyle hatim duası edecek. Bu duanın da bizler için çevrisi yapılacak ve birlikte amin diyeceğiz."
     İşitme engellilerin Kuranı öğrenmekle hayatlarındaki manevi boşluğu doldurduklarını kaydeden Gülmek, "Biz bu çalışmalarla işitme engelli kardeşlerimizin Kuranı Kerimi orijinal metniyle öğrenebileceğini gösterdik. Onlar Yüce Kitabımızı öğrenebilirler, hiçbir kısıtları yok. Asıl onların aydınlanmasının önündeki engel bizim işaret dilindeki eksikliğimizdir. Bir eksiklik aranacaksa bu kusur bizdedir" dedi.
    
     -Kutlu Doğumu bilmiyordu-
    
     Hacı Ahmet Susuzlu Camisindeki programda görev alacak 20 engelliden biri olan 48 yaşındaki Bilgin Kılıç, kurs öncesinde dini konularda bilgi sahibi olmadığını aktararak, Allahı, Peygamberi, melekleri kurs sayesinde tanıdığını belirtti. Daha önce Kutlu Doğumdan da habersiz olduğunu kaydeden Kılıç, kutlama programında yer almaktan duyduğu heyecanı ifade etti.
     Belgin Ulukurt da daha önce dini bir eğitim almadığına işaret ederek, kurs sayesinde bir çok bilgi edindiğini kaydetti. Ulukurt, ilahi okuyacağı için çok mutlu olduğunu belirtti.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Peygambere sevgilerini işaret diliyle anlatacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER