Dünya Sağlık Haftası

Dünya Sağlık Haftası -Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: -"Değişen yaşam şekilleri nedeniyle zayıflık, yüksek tansiyon, tütün, alkol, sağlıksız su, yüksek kolesterol, demir eksikliği ve obezite gibi sağlık sorunlar


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, "Değişen yaşam şekilleri nedeniyle zayıflık, yüksek tansiyon, tütün, alkol, sağlıksız su, yüksek kolesterol, demir eksikliği ve obezite gibi sağlık sorunları daha fazla gündeme gelmeye başladı" dedi.
     Taş, 7-13 Nisan tarihlerinde kutlanan Dünya Sağlık Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlığın sadece bireyin vücudunda hastalık ya da sakatlık olmayışının değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasını ifade ettiğini anlattı.
     Sağlıklı bir yaşam sürmenin her insanın hakkı olduğunu dile getiren Taş, "Değişen yaşam şekilleri nedeniyle zayıflık, yüksek tansiyon, tütün, alkol, sağlıksız su, yüksek kolesterol, demir eksikliği ve obezite gibi sağlık sorunları daha fazla gündeme gelmeye başladı" ifadesini kullandı.
     Sağlık haftasının bu yılki temasının hipertansiyon olduğuna dikkati çeken Taş, haftanın sloganının ise "Tansiyonunu kontrol et" seçildiğini kaydetti.
     Hipertansiyonun çok ciddi sonuçlara yol açabilen ancak tedavi edilebilir bir halk sağlığı sorunu olduğuna işaret eden Taş, kanın damarlar içindeki sahip olduğu basıncın üst ve alt sınırı olduğunu, bu basıncın insan sağlığını tehdit edecek boyutlara çıkmasının yüksek tansiyon anlamına geldiğini dile getirdi.
     Taş, tansiyonun uzun sürele yüksek olması halinde beyin, böbrek, kalp ve damar hastalıklarının görüldüğünü kaydetti. Kalp ve damar hastalıkları ile yüksek tansiyonun her yıl 9 milyon 400 bin kişinin ölümüne neden olduğunu bildiren Taş, tuz tüketiminin azaltılması, yeterli ve dengeli beslenilmesi gerektiğini belirtti.
     Taş, önemli bir sorun haline gelen uyuşturucunun pençesinden kurtulmak isteyenlere yardımcı olmak için vatandaşları maddi ve manevi destek vermeye çağırdı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Sağlık Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER