Pirazizde 19. Ömer Hekim Sünnet Şöleni

Pirazizde 19. Ömer Hekim Sünnet Şöleni düzenlendi


GİRESUN (A.A) - Pirazizde hayırsever iş adamı Öner Hekim tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ömer Hekim Sünnet Şöleninin 19uncusu gerçekleştirildi.
     Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, ilçe Aile Sağlığı Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, sünnetin dinin gereği olmasının yanı sıra sağlık nedenleriyle de çok faydalı bir cerrahi operasyon olduğunu belirtti.
     Sünnet gibi çok hayırlı bir vesileyle millet olarak bir araya geldiklerini ifade eden Yorulmaz, Ne mutlu ki böyle günler oluyor, bir araya gelebiliyoruz. Özellikle de bizi sarsan acıların ardından bu tür bir araya gelmelerle, hayırlarla, sevinçlerle moral bulmaya gerçekten ihtiyacımız var. Ama bunlar hayatın gerçekleri. Türkiye güçlü bir ülke, sevinci de kederi de beraber yaşayacağız ve yolumuza hep birlikte alnımız ak devam edeceğiz dedi.
     Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam ise Türk milletinin acılı günler yaşadığını, Hakkaride şehit olan 8 askere Allahtan rahmet ve ailelerine de baş sağlığı dilediğini söyledi.
     Sünnet olan 71 çocuğun da gelecekte asker olup, vatanlarını harici ve dahili düşmanlardan koruyacaklarını dile getiren Çam, şunları kaydetti:
     Bu yavrularımızın ve bütün gençlerimizin bahtları açık olsun. Bizler millet olarak, acıların paylaşıldıkça azalıp, sevinçlerin paylaştıkça çoğaldığının bilincindeyiz. Bu nedenle yavrularımızın mutluluklarına ortak olup o mutlulukları çoğaltmak istiyoruz. Özellikle bugünlerde millet olarak sevinmeye çok ihtiyacımız var. Maalesef Hakkariden gelen şehit haberleriyle ulus olarak çok üzüldük.
    
     Muhabir: Anıl Kuru / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Pirazizde 19. Ömer Hekim Sünnet Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER