Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Çevikden Balkanlıoğluna ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Balkanlıoğlu, kabulünde yaptığı konuşmada, suç ve suçluyla mücadelede bilgi paylaşımının önemli olduğunu kaydetti.
     Suçla ve suçluyla ayrı mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Terörle ayrı, teröristle de ayrı mücadele edilmesi gerekiyor. Teröristle mücadele polisiye tedbirlerle olabilir ama terörle mücadele çok daha derin, yalnız polisiye tedbirlerle yürütülecek bir konu değil. Terörü, suçu besleyen çok farklı unsurlar var. Bunlara önem vererek mücadele edilmesi gerekiyor. Teknolojik gelişmeyle, bilişim suçları gibi yeni suçlar ortaya çıktı. Gelecekte de suçların hatta savaşların siber ortamda olacağı, bir ülkenin bilgisayar sisteminin çökertilmesiyle ekonomik sistemi, bankacılık sistemi, kamu kurumlarının sistemlerinin çökertileceğinden, yaşamın kilitlenebileceğinden bahsediliyor. Bunların yanında basit suçlar da özel hayata ilişkin suçlar da internet ortamında işleniyor. Tüm birimlerimiz gibi emniyet teşkilatımız da buna hazırlıklı olmalı. Teknolojideki gelişmeler zamanında takip edemese büyük uçurum doğacaktır ve bu boşluktan suçlular faydalanacaktır.
     Prof. Dr. Çevik de Polis Mesleki Eğitim Merkezleri ve Polis Meslek Yüksekokulları olarak faaliyet gösteren okullarda farklı uygulamaları asgari düzeye düşürmek ve standartları oluşturmak amacıyla seminerler düzenlendiğini ifade etti.
     Eğitim yönetimi konusunda ilk kez bir çalıştay düzenlendiğini dile getiren Çevik, Suçluyla mücadele birinci derecede kolluk birimlerinin görevi. Biz de polis okullarındaki öğrencilerimizi en iyi donanımla, Türk toplumunun güvenlik hizmetine sunmak istiyoruz dedi.
     Ziyarete, Çevikin yanı sıra, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Orhan Seçkin, Polis Akademisi Okullar Şube Müdürü Süleyman Sivri ve Polis Akademisi Eğitim Daire Başkanı Metin Varol katıldı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER