Polisten bayram kazalarına broşür ve çikolatalı

Polisten bayram kazalarına broşür ve çikolatalı önlem -Muğla Emniyet Müdürlüğü, trafik denetlemelerinde çikolata dağıtıp bayramlarını kutladığı sürücülere, hayat kurtaran trafik kurallarının yer aldığı ve sürücülerin alması gereken


MUĞLA (A.A) - Muğla Emniyet Müdürlüğü, trafik denetlemelerinde çikolata dağıtıp bayramlarını kutladığı sürücülere, hayat kurtaran trafik kurallarının yer aldığı ve sürücülerin alması gereken önlemlerin anlatıldığı broşür dağıttı.
     Polis ekipleri, Muğla-Marmamis karayolunda yaptıkları denetimlerde sürücüler için çeşitli uyarılar bulunan hayat kurtaran trafik kuralları broşürlerini bayram gezisine çıkan sürücülere dağıttı. Sürücülere çikolata da ikram eden polis ekipleri, trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu.
     Muğla Trafik Bölge Müdürü İlhami Doğangüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili için Muğla, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi tatil merkezlerine gelen sürücülere, içerisinde trafik kuralları ve uyarılar bulunan hayat kurtaran trafik kuralları broşürleri dağıttıklarını, sürücüleri bu yöntemle trafik kazaları konusunda uyardıklarını söyledi.
     Doğangüzel, sorumlu oldukları güzergahlarda trafik güvenliğini en üst seviyede sağlamayı kendilerine amaç edindiklerini vurgulayarak, Muğlaya gelen vatandaşların huzur içinde seyahatlerini tamamlamaları için önemli trafik kurallarını içeren broşürler dağıtıyoruz. Bu esnada kendileriyle bayramlaşıyoruz dedi.
     Uzak yoldan gelen sürücüleri araç dışına almak suretiyle dinlendirdiklerini anlatan Doğangüzel, araç içindeki hava sirkülasyonunu sağladıklarını, sürücülere yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları gerektiğini anlatarak, trafikte hız yapmamaları konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydetti.
     Muğlanın önemli tatil merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiyeye bayram tatili için gelen tatilcilerin güvenli seyahat edebilmeleri için turizm yol güzergahlarında ekip sayılarını artırdıklarına işaret eden Doğangüzel, Vatandaşlarımızı seyir halinde ve sabit radar denetimleri ile hız ihlalleri konusunda denetliyoruz. İhlallerini tespit ettiğimiz sürücülere yasanın uygun gördüğü cezai işlemler tatbik ediyoruz. Amacımız karayolları güzergahlarında ilimize gelen bütün vatandaşlarımızın kazasız bir kurban bayramı tatili geçirmesi ve trafik güvenliğinin en üst seviyede sağlanması diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Polisten bayram kazalarına broşür ve çikolatalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER