Polisten hız sınırı uyarısı

Polisten hız sınırı uyarısı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri hız sınırlarına uymaları konusunda uyardı.
     Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son zamanlarda yapılan denetimlerde sürücülerin hız sınırları hakkında yanlış bilgilere sahip olduklarının tespit edildiği belirtildi.
     Bu nedenle bilgilendirme yapılması zorunluluğu ortaya çıktığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulunun kararı doğrultusunda il merkezindeki bazı yollarda sadece otomobil cinsi araçlar için yerleşim yeri içinde hız sınırları 70 kilometre/saat-e çıkarılmış, diğer yollarda (bölünmüş yollar dahil) ise hız sınırları kanunda belirtildiği gibi 50 kilometre/saatdir.
     Hız sınırlarının otomobiller için 70 km./saat olduğu yollar; Mustafa Kemal Paşa Bulvarı-Kocasinan Kavşağı ile havaalanı arası, Komando Caddesi, Erciyes Caddesi-Kartal Kavşağı ile Hisarcık Meydan arası, Talas Caddesi-Hemzemin Geçit ile Kerkük Cadde Kavşağı arası, Aşık Veysel Bulvarı-Tavlusun Kavşağı ile Kerkük Caddesi arası, Kerkük Caddesi, 30 Ağustos Bulvarı,Kocasinan Bulvarı-Mimarsinan Kavşağı ile Karayolları Kavşağı arası, Osman Kavuncu Bulvarı-Karayolları Kavşağı ile Serbest Bölge Kuzey Çevreyolu Bağlantı Yolu Kavşağı arası, Sivas Bulvarı-Mimarsinan Kavşağı ile Kaykoop Kavşağı arası, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Organize Sanayi Bölgesi girişine (43. Cadde-8. Cadde Kavşağı) kadar olan bölüm, Erkilet Bulvarı-Veterinerlik Fakültesi Kavşağı ile Yeşil Mahalle Kanal Boyu Sarımsaklı Köprüsü Kavşağı arası, Hobi Bahçeleri Kavşağı ile Erkilet Kocasinan Fen İşleri Atölyesi arası, -Gesi Caddesi, Hacılar Yolu-Asri Mezarlık Kavşağı ile HES Kablo Kavşağı arası, Bağdat Caddesi, Ihlamur Caddesi-Demiryolu ile Kadir Has Caddesi arası, TOKİ Kadir Has Bulvarı.
     Hız sınırları ile ilgili diğer detaylar Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. maddesinde düzenlenmiş olup hız sınırlarını yüzde 10-30 arasında aşanlara 166 lira, yüzde 30-dan fazla aşanlara 343 lira para cezası uygulanmaktadır.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Polisten hız sınırı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER