Posofta İş Makineleri Operatörlüğü Kursu

Posofta İş Makineleri Operatörlüğü Kursu


ARDAHAN (A.A) - Posof Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, SODES kapsamında İş Makineleri Operatörlüğü Kursu açtı.
     Kurs öğreticilerinden Uğur Tangobay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlere öncelikli olarak iş güvenliği, araç kullanımı ve yapısı hakkında bilgi verileceğini belirtti.
     Tangobay, 72 saat sürecek olan kursun ardından yazılı ve uygulamalı sınava tabi tutulan kursiyerlerden başarılı olanlara operatörlük sertifikası verileceğini ifade ederek, Bu kursun bitiminden sonra da Greyder-Loder operatörlüğü kursu başlayacak. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu kursların bölgede devam eden petrol nakil hatlarında çalışacak kalifiye elaman eksikliğini giderecek dedi.
     Tangobay, önceki yıllarda bölgede devam eden ve ağır iş makinelerinde çalışacak elaman bulmakta sıkıntı çeken firmalarda çalışacak kalifiye elaman yetiştirmeye yönelik olan bu projelerin bölgedeki işsiz genç sayısını da azaltacağını sözlerine ekledi.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Posof Belediyesi, Posof Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ve Ardahan İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından destek verilen kursa, toplam 26 kursiyer katılıyor.
    
     Muhabir: Alper Turgut / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Posofta İş Makineleri Operatörlüğü Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER