Posofun düşman işgalinden kurtuluşun 92. yılı

Posofun düşman işgalinden kurtuluşun 92. yılı


ARDAHAN (A.A) - Posof ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Kaymakamlık binası önünde başlayan etkinlikler kapsamında Atatürk anıtına çelenk konuldu ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
     Alpaslan Caddesinde devam eden kutlama törenine Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit ile diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Bozyiğit, burada yaptığı konuşmada, ülkemiz topraklarının bir dönemler, dış güçler tarafından paylaşıldığını söyledi.
     kurtuluş Savaşının önemine değinen Bozyiğit, şöyle konuştu:
     Bu gidişata karşı durmak, buna bir son vermek amacıyla vatanını, toprağını bayrağını, ecdadını kurtarma adına başlatılan ve adına kurtuluş savaşı dediğimiz savaşta bu günlere geldik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları, siyasi ve kanaat önderlerinin Kurtuluş Savaşı sürecinin önemli bir rol üstlenmiştir. Öte yandan, Suriyede her gün 200 insan ölüyorsa etrafımız bir ateş çemberine dönmüşse, biz çocuklarımıza ne önereceğiz. Çok fazla kahramanlık destanları yazarak artık bir yere varılmıyor. Çağ artık bilim çağı. Demokrasiyi, özgürlüğü ön plana çıkararak toplumu örgütlemediğimiz gerek.
     Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu.
    
     Muhabir: Alper Turgut / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Posofun düşman işgalinden kurtuluşun 92. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER