Protesto için otobüsünü ateşe verdi

Protesto için otobüsünü ateşe verdi -Edirne Otogarı İşletmecisi, bir firmaya haksız olarak otogar dışından yolcu taşıma yetkisi verildiğini öne sürerek otobüsünün üzerine benzin dökerek yaktı -Otobüs itfaiye ekiplerince söndürüldü


EDİRNE (A.A) - Edirne Otogarı İşletmecisi Mustafa Altunhan, başka bir otobüs firmasına haksız olarak otogar dışından yolcu taşıma yetkisi verildiğini iddia ederek, kendisine ait bir otobüsü, üzerine benzin dökerek ateşe verdi.
     Altunhan, otogara yakın bir alana park ettiği otobüsün yakınında gazetecilere yaptığı açıklamada, gayrimenkullerini ipotek ettirmek usulüyle bankadan kredi çektiğini ve ihale yoluyla Edirne Otogarının işletmesini 7 yıllığına üstlendiğini söyledi.
     Bir başka otobüs firmasının terminal dışından yolcu taşımasına göz yumulduğunu iddia eden Altunhan, Ulaştırma 1. Bölge Müdürlüğü bir firmaya benzinlikten çalışabilirsin belgesi vermiş (sadece yolcunu oraya bırakabilirsin) diye oradan kalkış yapamaz. Zaten böyle bir imkana sahip değiller, T2 (Terminal işletmeciliği) belgeleri yok. Bu yetki belediye tarafından bize devredildi dedi.
     Komisyon vermemek için söz konusu firmanın böyle bir atağı olduğunu öne süren Altunhan, Gel burada terminal var, bunun adabı bellidir, komisyonunu verirsin otobüsünü kaldırırsın. Ama bu adamlar komisyon vermemek için benzin istasyonunda otobüsçülük yapıyor. Benzin istasyonundan otobüs kalkacaksa bizim de şehir merkezinde istasyonumuz var, terminal işletmeciliği için neden 10 milyon lira yatırdık- diye konuştu.
     Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan ise diğer otobüs firmasına haksız olarak taşıma belgesinin verildiğini bunun usullere aykırı olduğunu savundu.
     Açıklamanın ardından Mustafa Altunhan, bidonda bulunan benzini otobüsün üzerine dökerek ateşe verdi. Jandarmanın da güvenlik önlemi aldığı bölgeye kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Otobüsün motor kısmında hasar oluştu.
     Mustafa Altunhan, Jandarma ekiplerince otogardaki karakola götürüldü.
    
     -Edirne Belediyesinin açıklaması-
    
     Edirne Belediyesinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak hiçbir uygulamaya izin verilmeyeceği bildirildi.
     Otogar dışından yolcu taşımacılığı yaptığı iddia edilen firmanın belediyeye herhangi bir başvurusu olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Turizm şirketi sadece Edirne Belediyesine, adı geçen benzinlikten bilet gişesi için ruhsat istedi. Fakat 2011de Belediye Meclisinin ilgili otogar - terminal yönetmeliğinde düzeltme kararına göre, otogarda acentesi bulunmayan işletmeciler şehir merkezinde bilet gişesi açamazlar. Bu durum bilindiği halde şehir merkezinde 4-5 gişede bilet satışına başlanmıştı. Belediye Meclisinde bu bilet satış yerlerinin kapatılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir. Kapatma kararının ardından ilgili şahıslara karar tebliğ edilmek istendiğinde bu tebliği almamışlardır. Bu nedenle tebliğler muhtarlara yapılmıştır. Bunun sonucunda Zabıta görevlileri mühürleme işlemini gerçekleştirmiştir. Fakat ilgili şahsılar mühürleri sökerek bilet satış işlemine devam etmiştir. Bu durum tutanaklarla kayda geçirilmiştir.
     Karayolları Kanununa göre, otobüs taşımacılığının terminalden kalkış yapılarak, terminalde son buldurulması esas olgudur denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Edirne Belediyesinin bir petrol istasyonundan otobüs kaldırılması gibi bir işleme, halkın can ve mal güvenliği açısından izin vermesi mümkün gözükmemektedir. Bu durum savcılığa suç duyurusu ile bildirilmiş olup, hukuki mücadele başlatılmıştır. Ayrıca ilgili turizm şirketi elemanları tarafından görevini yapmaya çalışan zabıta görevlilerine şiddet ve cebir uygulanmıştır. Bu durumda savcılığa suç duyurusu olarak bildirilmiştir.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Protesto için otobüsünü ateşe verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER