PTT 1. Lige tutunma mücadelesi

PTT 1. Lige tutunma mücadelesi -Ankaragücü ve Kartalsporun ardından lige veda edecek 3. ekip Göztepe-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının ardından belli olacak -Profesyonel liglerde 7 kez karşılaşan iki ekipten Göztepenin 4, TKİ Tav


İZMİR (A.A) - Ankaragücü ve Kartalsporun lige veda ettiği PTT 1. Ligde pazar günü oynanacak Göztepe-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı ligden düşecek son ekibi belli edecek.
     Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyessporun doğrudan Süper Lige yükselmeyi başardığı PTT 1. Ligde, Bucasporun dışında play-offa kalacak son 3 ekip de son haftada belirlenecek.
     Ankaragücü ve Kartalsporun veda ettiği ligden düşecek 3. ekip ise 12 Mayıs Pazar günü saat 18.00de Atatürk Stadında oynanacak Göztepe-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının ardından belli olacak.
     Göztepenin 1 puan alması halinde ligde kalacağı müsabakada, TKİ Tavşanlı Linyitsporun lige tutunması için mutlaka 3 puan kazanması gerekiyor.
     Atatürk Stadında oynanacak karşılaşma için bilet fiyatlarının kapalı 10, açık tribün 1 lira olarak belirlendiği, Mersinli kale arkası tribününün misafir seyircilere ayrıldığı bildirildi.
    
     -İki takım arasında 8. karşılaşma-
    
     Profesyonel liglerde 1. Lig ve 3. Ligde bugüne kadar 7 kez karşılaşan iki ekipten Göztepenin 4 galibiyeti bulunurken, TKİ Tavşanlı Linyitspor sadece 1 galibiyet aldı.
     Diğer 2 karşılaşmanın berabere bittiği mücadelelerde Göztepe 6 gol atarken, TKİ Tavşanlı Linyitspor 2 gol kaydetti.
     İzmirde oynanan 3 karşılaşmada Göztepe 2 galibiyet alırken, 1 müsabaka berabere bitti. Sarı-kırmızılı ekibin 4 gol attığı karşılaşmada TKİ Tavşanlı Linyitspor gol sevinci yaşayamadı.
     Rakibine karşı liglerde oynadığı son 5 maçı kazanan ve gol yemeyen Göztepe, ligin ilk devresinde deplasmanda rakibini 1-0 mağlup etti.
    
     -Göztepenin iç saha maçları-
    
     Ligde 33 haftalık süreçte evinde oynadığı 16 müsabakada 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Göztepe, evinde oynadığı son 6 maçı kaybetmedi. Boluspora 2-1 mağlup olduktan sonra İzmirde 6 karşılaşmaya çıkan Göztepe bu maçlarda 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.
    
     -TKİ Tavşanlı Linyitsporun dış saha performansı-
    
     PTT 1. Ligde şimdiye kadar deplasmanda oynadığı 16 maçta 2 galibiyet 5 beraberlik ve 9 yenilgi alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, topladığı 11 puanla dış sahada en başarısız 2. ekip konumunda bulunuyor.
     Son deplasman galibiyetini Denizlispor karşısında 1-0lık sonuçla alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, daha sonra dış sahada oynadığı 6 maçta 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber PTT 1. Lige tutunma mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER