Radyoloji servisi artık günübirlik çalışıyor

Radyoloji servisi artık günübirlik çalışıyor -Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniğinde teknolojik cihaz ve uzman doktor sayısının artmasıyla röntgen, ultrason, MR gibi işlemlerin randevuları aynı gün içinde alınıyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniğinde teknolojik cihaz ve uzman doktor sayısının artmasıyla röntgen, ultrason, MR gibi işlemlerin randevuları aynı gün, sonuçları ise çok kısa süre içinde alınabiliyor.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Mert Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada hastanelerine gelen hastaların yüzde 70inin radyoloji bölümünde işlem yaptırdığını söyledi.
     Radyoloji bölümünde günde yaklaşık 2 bin hastaya hizmet verdiklerini anlatan Köroğlu, bölümün işleyişinin 2 yıl içerisinde büyük çabalar ile belirli düzeye geldiğini ifade etti.
     Köroğlu, 2 yıl öncesine kadar röntgen, ultrason, mamografi, tomografi ilaçlı tetkiklerin aynı koridorda yapıldığını ve koridorda insan yoğunluğundan yürümenin bile imkansız hale geldiğini söyledi.
     Yoğunluk nedeniyle koridorda her gün kavgaların yaşandığını, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar olduğunu belirten Köroğlu, kapasite yetmediği için hastalara aylar sonrası için sıra verildiğini dile getirdi.
     Görevine başladıktan sonra bölümleri birbirinden ayırdığını anlatan Köroğlu, Öncelikle yapılan tadilatla röntgen bölümünün karşısında hemen hiç kullanılmayan koridor, ultrason ünitesine çevrildi. Daha önce 3 olan US oda sayısını önce 5e, ardından da 8e yükselttik. Ultrason bölümünün girişine görevlendirilen halkla ilişkiler uzmanı ve buraya taşınan otomatik kapıyla hasta girişi kontrol altına alındı dedi.
     Daha önceleri günde 150 hastaya ultrason bakılırken bugün günde 300-350 hastaya ultrason tetkiki yapılmaya başlandığını vurgulayan Köroğlu, Ultrason randevuları 2 yıl önce yaklaşık 6 ay sonraya verilirken, bugün yaptığımız kontrollerde ultrason randevularının 17 iş gününe düştüğünü gözlemledik. Acil ve gebe hastalara ise randevu dahi verilmeden hemen bakılmaktadır. Yeni alınacak olan ultrason makineleriyle 3 yeni ultrason odası daha açılması planlanmaktadır diye konuştu.
     Köroğlu, 2 yıl önce 8 olan uzman doktor sayısının 1 doçent doktor, 2 baş asistan doktor, 15 uzman doktora yükseltildiğini anlattı. Çalışmayan numaratörlerin yenilenmesiyle hasta sırası konusunda yaşanan tartışmaların tamamen önüne geçildiğini vurgulayan Köroğlu, Röntgen bölümüne 3 adet en son teknoloji yeni U kollu dijital röntgen cihazı alındı. Bu sayede 400 röntgen hastası kapasitesi 600e çıkartıldı. Bu sayede röntgen için başvuran hastalar başvurduklarında hemen çekime alınıyor. Bölgede en hızlı ve en kaliteli röntgen hizmetini veriyoruz. Yeni röntgen cihazları alarak hasta kapasitesini bine çıkartmayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Hastalıkların tedavisinde erken tanının önemine dikkati çeken Köroğlu, hastaların ancak radyoloji bölümünde tetkikleri tamamlanınca ve sonuçları alındıklarında kontrol muayenesine gidebildiğini, hastalıkları ve tedavileri hakkında karar verilebildiğini ifade etti.
     Bu nedenle hastalara radyoloji bölümünde en kısa sürede randevu vererek çekilen tetkiklerin raporlarını yazmaya çalıştıklarını anlatan Köroğlu, tetkik aşamasında hastaların bekleme süresinin kısalmasıyla hastanelerine olan güven ve rağbetin arttığını kaydetti.
     Köroğlu, hizmete girecek yeni MR ve BT merkezimizle daha çok sayıda hastaya, daha kaliteli hizmeti, çok daha nezih bir ortamda vermeye başlayacaklarının altını çizdi. Köroğlu, hastanelerinde daha önce hiç yapılmayan biyopsi ve 60 çeşit girişimsel radyolojik işlem yaptıklarını da sözlerine ekledi.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Mustafa Emmiler de hızlı teşhis ve tedavi için radyoloji bölümünün çok önemli olduğunu kaydetti. Hastanelerindeki cihazları son dönemlerde verilen ciddi uğraşlar sonucu yenilediklerini anlatan Emmiler, bu sayede hastaların günlerce beklemek zorunda kalmadan tedavi olabildiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Radyoloji servisi artık günübirlik çalışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER