Ramazanda 5 camide Sakal

Ramazanda 5 camide Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak


MALATYA (A.A) - Malatya İl Müftülüğü, Ramazan hazırlıkları kapsamında 5 camide Sakal-ı Şerifi ziyarete açacak.
     İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği Selam konusu çerçevesinde bu yıl Ramazan ayı boyunca Selamın bireysel ve toplumsal hayata sağlayacağı katkılar konusunun öncelikli olarak ele alınacağını söyledi.
     Ramazan ayının feyiz ve bereketinden istifade edilmesi amacıyla bir takım düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Gül, Ramazan öncesinde camilerin ve müştemilatının temizlik ve bakımının yapılmaya başlandığını belirtti.
     Vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmeleri için her türlü tedbiri almaya başladıklarını ifade eden Gül, minarelerdeki kandillerin Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde yakılacağı, imsak vaktinde söndürüleceğini bildirdi.
     Ayrıca Ramazan ayı boyunca çeşitli tarihlerde Sakal-ı Şerif ziyareti düzenleyeceklerini anlatan Gül, 14 Ağustos Salı günü Hacı Yusuf Taş (Yeni) ve Sulukizade ile Hacı Mustafa Sarıhan camilerinde saat 22.00de, 18 Ağustos Cumartesi günü ise Turgut Özal ve Ahmediye camilerinde saat 22.00de Sakal-ı Şerifin ziyaret edilebileceğini bildirdi.
     Gül, ayrıca Ramazan ayı boyunca Hacı Yusuf Taş, Turgut Özal, Reşat Turgut, Sulukizade ve Çöşnük Eyüp Sultan camilerine mahyalar asılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Ramazanda 5 camide Sakal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER