Ramazan ayının ana teması selam

Ramazan ayının ana teması selam


YOZGAT (A.A) - Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, bu yıl ramazan ayının ana temasının selamlaşma olduğunu söyledi.
     Müftü Ekinci, yaptığı açıklamada, selamın Allahın 99 adından biri olduğunu ifade ederek, selamlaşmanın, Müslümanlar arasında muhabbetin artmasına ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olacağını vurguladı.
     Selamın sıkıntı ve fenalıklardan uzak, uzun ve bereketli hayat için yapılan bir dua olduğunu anlatan Ekinci, şunları kaydetti:
     Dinimizde selam vermenin de bir öncelik sırası vardır. Buna göre Müslümanların selamlaşmasında; önce, küçük büyüğe, zengin fakire, şehirli köylüye, arkadan gelen önde olana, vasıtada olan yaya yürüyene, ayakta olan oturana, az olanlar çok olanlara, efendi hizmetçisine, baba oğluna, ana kızına selam verir. Birde selam verilmemesi gereken kişiler vardır. Bu bakımdan yemek yiyene, abdest alana, Kuran okuyana, ezan okuyana, kamet getirene, camide hutbe-vaaz-sohbet dinleyene, namaz kılan kişilere, ilim çalışması yapan kimselere o anda selam vermek uygun değildir. Onların da kendilerine verilen selamı almak mecburiyetleri yoktur. Oyun oynayan, şarkı söyleyen, açıktan günah işleyen kimselere de selam verilmemelidir.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ramazan ayının ana teması selam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER