Ramazan başlıyor

Ramazan başlıyor -Malatya milletvekilleri Çalık, Şahin ve Ağbaba ile Belediye Başkanı Çakır, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, CHP milletvekili Veli Ağbaba ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Çalık, mesajında, Ramazan ayının rahmet, bereket, kardeşlik ve yardımlaşma ayı olması dolayısıyla dünya insanlığı ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını niyaz ettiğini belirtti.
     Her Müslümanın manevi iklimin güzelliklerini doya doya yaşamasını temenni eden Çalık, O Ramazan ki; şefkat ve merhamet duyguları deryalarla ölçülemez. Sevgi ve hoşgörü sınırsız güzellikleriyle insanımızı kucaklar. Böylece fakir, öksüz, yetişkin ve ihtiyaçlıların yaralarına merhem olunur. Yaşlı ve hastalarımızın gönülleri alınarak toplumumuz içerisindeki sevgi bağlarının güçlenmesi sağlanır. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere bütün vatandaşlarımızın, yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımız ile İslam aleminin de Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum.
     Milletvekili Mustafa Şahin de Ramazan ayını fazlalıklarımızı fark ettiğimiz ama en çok da eksikliklerimizi gözden geçirdiğimiz, yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama şuuru kazandığımız, nimetlerin kadrini idrak ettiğimiz ruhani bir gelişim mevsimi olarak nitelendirdi.
     Ramazan ayının paylaşım ve dayanışma olduğunu belirten Şahin, Merhametin doruğa ulaştığı bu ayda sofralarımızı fakirlerle, gönüllerimizi ihtiyaç sahipleriyle zenginleştirelim. Bu duygularla tüm Malatyalıların ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutlar, Ramazan ayının İslam coğrafyasında akan kanın durmasına ve hayırlar getirmesine vesile olmasını temenni ederim ifadelerini kullandı.
     CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba da hem Malatyada hem de Türkiyede yaşanılan sorunların son bulmasını dileyerek, Ramazan ayının huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni etti.
     Malatya Belediye Başkanı Çakır da Müslümanların, fakir ve muhtaç kişileri gözeterek, onlarla kaynaşması gerektiğini belirtti. Çakır, Ramazan ayı, verilen iftarlarla, dağıtılan kumanyalarla, zengin ve fakirin kaynaştığı, bu vesileyle birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği bir aydır. Bu yüzden hali vakti yerinde olan herkes, başta yakınlarından başlayarak fakir ve muhtaç kişileri gözetmeli ve onlara yardım etmelidir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER