Ramazanda fırın denetimleri

Ramazanda fırın denetimleri


SİNOP (A.A) - Sinopta, ramazan ayı boyunca gıda sektöründe yaşanan hareketliliği denetlemek amacıyla ekmek ve pide üretimi yapan fırınlarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince denetimler sıklaştırıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğullarının katıldığı denetimler, şube müdürü Rahmi Öztürk, gıda denetmenleri Nurdan Tezel, Selçuk Yiğit ve Oral Dinler tarafından gerçekleştirildi.
     Denetimlerle ilgili açıklama yapan Saraçoğulları, gıdanın toplumun ve kendilerinin en önemli konularından olduğunu belirterek, Gıdaların piyasaya arzı çok önemli. Yıl içerisinde gıda üretim ve tüketim işletmelerini düzenli olarak denetlemekteyiz. Üretim yerleri denetimlerimizden olan fırın denetimlerimizi ramazan ayı içerisinde daha da yoğunlaştırdık. Denetimlerimiz devam edecek dedi.
     Sinop merkez ve tüm ilçelerde 19 kontrol görevlisiyle denetim yaptıklarını anlatan Saraçoğulları, şöyle devam etti:
     Fırın denetimlerinin yanında özellikle lokanta, pastane, fırın, market, kasap gibi gıda arzının yoğun olduğu yerlerde denetimler titizlikle ve artırılarak devam edecek. Denetimler esnasında görülen bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla fırınlara süre veriyoruz. Belirlenen süre zarfında eksiklerini gidermeyen işletmeler için yasal yaptırımlar uygulayacağız. İşletmecilerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ramazanda fırın denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER