Ramazanda yayla turizmi

Ramazanda yayla turizmi -Denizlideki Kefe Yaylası, beş vakit ezan okunan mescidi fırını, marketi, kasabı ile ramazan ayını yaylada geçirmek isteyenlerden yoğun rağbet görüyor


DENİZLİ (A.A) - Denizlinin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan beldesindeki Kefe Yaylası, şehrin sıcak ve gürültü ortamından uzaklaşarak, doğal ortamda oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyenlerce yoğun ilgi görüyor.
     Belde merkezine 5 kilometre mesafede, bin 100 metre yükseklikteki Kefe Yaylasında karaçam, kızılçam ve ardıç ağaçlarıyla iç içe kamp alanları bulunuyor.
     Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, 400 çadır kapasitesine sahip Kefe Yaylasının yaz aylarında güneş, deniz, kum turizmine alternatif arayan yerli turistlerin ilgisini çektiğini, özellikle ramazan ayında yaylada boş yer kalmadığını anlattı.
     Tunçbilek, şunları kaydetti:
     Kefe Yaylası 20 yıldan beri kamp alanı olarak hizmet vermektedir. Denizlide hava sıcaklığı 40-42 derece iken burada serin ve doğal bir ortam bulmak mümkün. Gelenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak fırınımız, bakkalımız, kasabımız, mescidimiz var. Mescitte 5 vakit ezan okunuyor. Şehirde 40 derecede oruç tutmak zor ama Kefe Yaylasında özellikle yaşlılarımız için çok kolay.
     Kefe Yaylasına 11 yıldır ramazan aylarında geldiklerini ifade eden vatandaşlardan Ramazan Gök de sıcak olduğu için şehir merkezinde duramadıklarını, klimanın sağlığa zarar verdiğini belirterek, Burası bizi iyi geliyor. Serin olduğu için ramazan ayı kolay geçiyor diye konuştu.
     Denizliye gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Denetim Kurulu Üyesi Baki Özarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik olarak yayla turizmine çok önem verdikleri söyledi.
     Özarslan, Yaylalarda sadece çadırla kalınmasından yanayız. Yapı olursa doğayı bozuyoruz. Kefe Yaylasındaki gibi yayla turizmine varız dedi.
     Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz da Kefe Yaylasındaki altyapı hizmetlerinin tamamlandığını kaydederek, Son yıllarda sahiller yerine yaylaları tercih edenlerin sayısı artıyor. Denizlide Kefe Yaylasından başka 10dan fazla yaylanın turizm açılması çalışmaları devam ediyor diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Bahri Okumuş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Ramazanda yayla turizmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER