Rektör Gökbel, 2012 yılını değerlendirdi

Rektör Gökbel, 2012 yılını değerlendirdi


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversitenin 2012 yılını değerlendirdi.
     Gökbel, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiklerinde, Üniversitenin tarihinde ilk kez yapılan geniş katılımlı Arama Konferansı ile durum analizi yaparak, vizyon, misyon ve hedefleri belirlediklerini belirtti.
     Akademisyenler, idari personel, öğrenciler, sivil toplum örgütleri, sanayici ve iş adamlarının dahil olduğu paydaş görüşlerini almak için yaklaşık 60 bin kişinin katılımıyla anket gerçekleştirdiklerini ifade eden Gökbel, üniversitenin 5 yıllık stratejik planını ortaya koyduklarını söyledi.
     Gökbel, TÜBİTAKın 2012 yılının 1. döneminde desteklemeye değer gördüğü proje sayısına göre 12 proje ile Türkiyedeki 168 üniversite arasında 5. olduklarını aktardı.
     Ege Üniversitesi ve Helvacızade A.Ş. ile işbirliği yaparak Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması için ilk adımı attıklarını anlatan Gökbel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın huzurunda iki kurum ile protokol imzaladıklarını dile getirdi.
     Gökbel, sanayi üniversite işbirliğine çok önem verdiklerini, Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ülkelerde ilaç olarak ruhsatlandırılıp reçetelendirilebilen bitkisel kökenli ürünleri, doğal ilaç, besin takviyesi, kozmetik ve dermokozmetik ürün haline getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
     Kampüs içinde daha düzenli ve güvenli bir yaşam için çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Gökbel, öğrenci ve akademisyenleriyle dünyada ilk 500 üniversite arasına girmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mümin Altas
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Rektör Gökbel, 2012 yılını değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER