Resmi araçlı polislere trafik cezası düzenleme

Resmi araçlı polislere trafik cezası düzenleme yetkisi -Adana Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak 2013ten itibaren, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla tespit tutanağı düzenle


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak 2013ten itibaren, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla tespit tutanağı düzenleme yetkisinin trafik ekiplerinin yanı sıra il ve ilçelerde resmi ekip araçlarıyla görev yapan önleyici hizmetler, asayiş ve polis merkezi ekiplerine de verileceğini bildirdi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen yaralanma, sakat kalma, can kayıpları ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin trafik kazalarına neden olan ve sıklıkla ihlal edilen trafik kuralları üzerindeki denetimlerini kararlılıkla ve kesintisiz bir şekilde sürdürdüğü belirtildi.
     Trafikte denetimin temel amacı sürücülerde olumlu yönde davranış değişikliği yaratmaktır ifadesine yer verilen açıklamada, trafikte insan yaşamının ve sağlığının korunmasının, maddi kayıpların azaltılmasının ancak tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesiyle mümkün hale geleceği vurgulandı.
     Yapılan bilimsel araştırmaların, trafik kurallarına uyan kişilerin diğer yasalara da uyma oranının yüksek olduğunu ortaya koyduğu, dolayısıyla trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmış bir toplumda, asayiş ve diğer suçlarda da azalma meydana geleceğinin bir olgu olarak değerlendirildiği açıklamada, şöyle denildi:
     13 Ekim 1983 tarih ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 6ncı ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 7nci maddesine istinaden ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki personele, karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilmiştir. Bu bağlamda 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla tespit tutanağı düzenleme yetkisi trafik ekipleri yanında il ve ilçelerimizde resmi ekip araçlarıyla görev yapan önleyici hizmetler, asayiş ve polis merkezi ekiplerine de verilecektir. Yetkilendirilecek personelin konu ile ilgili eğitimlerine başlanmıştır. Tespit tutanağı düzenleme yetkisine sahip personel trafik kural ihlali ile karşılaştığında araç durdurmadan plakasına göre tespit tutanağı düzenleyebilecektir. Düzenlenen ihbar tutanakları Trafik İdari Para Cezasına dönüştürülerek araçların tescil adresine posta yoluyla gönderilecektir.
     Açıklamada, tespit tutanağı düzenlemeye yetkili personelin öncelikli olarak trafik kazalarına neden olan ve sıklıkla ihlal edilen trafik kuralları hakkında tespit tutanağı düzenleyecekleri belirtilerek, bu trafik kuralları sıralandı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Resmi araçlı polislere trafik cezası düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER