Ressam çift, Gaziantepte sergi açtı

Ressam çift, Gaziantepte sergi açtı -GSO Başkanı Konukoğlu: -"Maalesef üzerinden yıllar geçtikten sonra sanatçıların değeri anlaşılmıştır"


GAZİANTEP (A.A) - Ressam Hasan ve Şükran Pekmezci, Sanko Sanat Galerisinde resim sergisi açtı.
     Pekmezci çiftçinin 25 eserinin yer aldığı serginin açılışı, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GSO Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Sevim Karakaş, Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar ve sanatseverlerin katılımıyla yapıldı.
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, açılışta, sanatçıların yaşadıkları dönemde değerlerinin bilinmediğini belirterek, "Maalesef üzerinden yıllar geçtikten sonra sanatçıların değeri anlaşılmıştır" dedi.
     Pekmezci çiftini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Konukoğlu, "Gaziantepin eğer kültüründe bir tane çakıl taşı bile olabilirsek, bu bizi mutlu eder. Çünkü Gaziantep 6 bin yıllık kültüre sahip bir şehirdir" diye konuştu.
     Her zaman gururla bahsettikleri Zeugma Müzesinin oluşturulmasında Sanko Holdingin izleri bulunduğunu anlatan Konukoğlu, şehrin sanatsal gelişimine desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.
     Sanko Sanat Galerisinde sergi açan her sanatçının bir eserini satın aldıklarına işaret eden Konukoğlu, resimlerin her birini "hazine" olarak tanımladı.
     Şükran Pekmezci de yaptıkları çalışmaları Gaziantepli sanatseverlerle paylaşmaktan gurur duyduklarını belirterek, Sanko ailesine kendilerine verdiği fırsat için teşekkür etti. Anadolunun her yöresindeki geleneksel adetlerin zengin ve güzel olduğuna işaret eden Pekmezci, "Anadolunun güzelliklerini sürdürmek istiyoruz" dedi.
     Hasan Pekmezci ise iş çevrelerinin ve ticaretle uğraşanların toplumsal gelişime büyük rolü olduğunu ifade ederek, Amerikada tüm müzelerde finansmanın ticaretle uğraşan kesim tarafından karşılandığını kaydetti.
     Zeugma Müzesini gezerken büyük gurur duyduklarını söyleyen Pekmezci, Gaziantep gibi aydın bir kente, "Çağdaş Sanatlar Müzesinin" çok yakışacağını ifade etti.
     Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da Sanko ailesinin sanata ve sanatçıya verdiği desteklere takdirlerini dile getirdi.
     Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise ekonomide bir marka şehir haline gelen Gaziantepin sanatta da marka haline geleceğine inandığını vurguladı.
     Pekmezci çiftinin, sergisinin 19 Nisana kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ressam çift, Gaziantepte sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER