Reyahlıdaki patlamalar

Reyahlıdaki patlamalar -BBP Genel Başkanı Destici: -"Çok geniş kapsamlı bir şekilde bu konunun üzerine eğileceğiz, ama öncelikle yapmamız gereken yaraları sarmaktır" (Fotoğraflı - Görüntülü)


GİRESUN (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Çok geniş kapsamlı bir şekilde bu konunun üzerine eğileceğiz, ama öncelikle yapmamız gereken yaraları sarmaktır" dedi.
     Tirebolu ilçesindeki bir restoranda düzenlenen BBP Doğu Karadeniz Bölge Toplantısına katılan Destici, Reyhanlıdaki patlamaları şiddetle kınadığını belirterek, "Dün çok alçakça, haince, kalleşçe bir saldırıyla bütün ülkemiz sarsıldı. Ben bu saldırıyı yapanları şiddetle lanetliyorum, kınıyorum ve insan bile olmadıklarını düşünüyorum. Burada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
     Olayın henüz sıcak olduğunu vurgulayan Destici, şöyle devam etti:
     "Elbette ki değerlendirilecektir. Elbette ki çok geniş kapsamlı bir şekilde bu konunun üzerine eğileceğiz. Ama öncelikle yapmamız gereken yaraları sarmaktır. Bütün STKların, siyasi partilerimizin ve oradaki tüm vatandaşlarımızın ve devlet yetkililerinin hem anasını ve babasını kaybeden ailelerin yanında olması gerekiyor, hem de yaralı vatandaşlarımızın yanında olması gerekiyor. Bir an önce oradaki mağdur kardeşlerimizin ve Reyhanlımızın yaralarının sarılması gerekiyor."
    
     -"Sınırın kapatılması lazım"-
    
     Mülteci kamplarındaki kadın, çocuk, yaşlı ve hasta kimselerin dışındaki bütün erkeklerin Suriyeye derhal geri gönderilmesi gerektiğini savunan Destici, şunları kaydetti:
     "Gitsinler ve orada mücadele edeceklerse Esede karşı mücadele etsinler. Bizim ülkemizi karıştırmasınlar. Ama mazlum olan çocuk, yaşlı ve kadın olanları asla bunların dışında tutuyorum. Bunlar çok titiz bir şekilde bir tampon bölge olarak Suriye ile Türkiye arasında bir bölgede tutulması lazım. İkametgahla içeriye girenlerin mutlaka araştırılması lazım. Sınırın kapatılması lazım. Çünkü tüm bomba yüklü araçlar bu sınırdan geliyor. Suriye sınırı ırak sınırımız gibi değil, çok rahat bir şekilde korunabilecek ve tedbir alınabilecek bir sınırdır. Türkiyeyi Suriye ile bir savaşa sokmak için ki (bu da olabilir) böyle bir tezgah yapılıyorsa Türkiyenin bu konuda çok uyanık davranması lazım, kendi tedbirlerini alması lazım. Bundan yıllar önce Irak ile İrana yönelik yapılan oyuna düşmememiz lazım. Türkiye, Suriye ile savaşa girerse bundan emperyalist güçler ve silah tüccarları kazanacak."
    
     Muhabir: Atakan Çıtlak - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Reyahlıdaki patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER