Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -MKÜ, ilçedeki vatandaşlara psikolojik destek verecek -Rektör Prof. Dr. Güder: -"Eğitim vereceğimiz uzmanlar, burada terör dolayısıyla kayıp düzeyi yükselmiş olan vatandaşlarımıza psikososyal de


HATAY (A.A) - Mustafa Kemal Üniversitesinin (MKÜ), bombalı saldırıların yapıldığı Reyhanlı ilçesindeki vatandaşlara psikolojik ve sosyal anlamda destek vereceği bildirildi.
     MKÜ Senatosu, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder başkanlığında Reyhanlı Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda biraraya geldi. Toplantının ardından beraberindeki senato üyeleriyle ikinci patlamanın yaşandığı postane binası çevresinde incelemelerde bulunan Rektör Güder, burada başsağlığı dileğinde bulunduğu vatandaşlara karanfil dağıttı.
     Rektör Güder, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite senatosunun terör mağdurlarıyla ilgili çalışmaları olduğunu söyledi.
     Çalışmaların çok aşamalı sürdüğünü ifade eden Güder, şöyle konuştu:
     "Cuma günü saat 09.30dan itibaren psikiyatri kliniğimizin öğretim üyeleriyle rehberlik ve psikolojik danışma birimimizin uzmanları, ilimizdeki sosyal çalışmacılara eğitim verecek. Özellikle terör mağdurlarının nasıl iyileştirilmesi gerektiği yönünde bilgi birikimini, alan uzmanlarına aktaracağız. Bilgi birikimi eğitimi bir gün boyunca sürecek. Eğitim vereceğimiz uzmanlar, burada terör dolayısıyla kayıp düzeyi yükselmiş olan vatandaşlarımıza psikososyal destek verecek. İlçedeki SBS ve YGSye girecek olan öğrencilere de destek verilecek."
     Güder, İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle yaralıların ve özellikle sakat kalanların daha sonraki hayatlarına adaptasyonları konusunda da çalışma yapacaklarını kaydetti.
     Olaylardan zarar gören vatandaşların yanında olduklarını aktaran Güder, yaşanan acıyı ve üzüntüyü paylaşmak için ilçeye geldiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Lale Köklü / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER