Reyhanlıdaki patlamalar

Reyhanlıdaki patlamalar -CHP Grup Başkanvekili İnce: "Hükümet bu noktada, Suriye politikasını bir kez daha gözden geçirmelidir. Bu politika, doğru değildir"


YALOVA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Hükümet bu noktada, Suriye politikasını bir kez daha gözden geçirmelidir. Bu politika, doğru değildir" dedi.
     İnce, Reyhanlıdaki patlamalara ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin Suriye politikasını eleştirerek, "Hiç sorumlu aramaya gerek yok. Bunun sorumlusu hükümettir" ifadelerini kullandı.
     "Hatay barış kentiydi, Hatayı savaşın üssü haline getirdiler" diyen İnce, şöyle konuştu:
     "Ülkenin sınırları delik deşik olmuş... Şu geldiğimiz noktaya bakın Allah aşkına. Şimdi de hükümet yetkilileri, utanmadan bazen yalanlıyorlar bazen de kabul ediyorlar. Amerikanın kara harekatına destek vereceklermiş... Sen Amerikanın kara harekatına destek vereceğine ülkenin sınırlarını koru. Bir ülkenin sınırları, bir ülkenin namusudur. Ülkenin geldiği noktaya bakın."
     "Suriye politikası tam bir rezalettir ifadesini kullanan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu ülkenin emniyeti nerede, güvenlik güçleri nerede, istihbarat teşkilatları nerede- Yani barış kenti olan Hatay, savaşın üssü konumuna gelmiş, bombalar insan parçaları havalarda uçuşuyor, ülkenin geldiği noktada bu. Dışişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Hükümet aklını başına toplamalıdır. Hükümet bu noktada, Suriye politikasını bir kez daha gözden geçirmelidir. Bu politika doğru değildir."
    
     Muhabir: İsmail Ersan - Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER