Reyhanlıdaki patlamalar

Reyhanlıdaki patlamalar -Başbakan Yardımcısı Atalay: -"Akşam açıklamıştım ilk verileri. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün bu konuyla ilgisi tespit edilmiş ve kişiler de belli oranda tespit edilmiştir diye.


HATAY (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki patlamayla ilgili olarak, "Akşam açıklamıştım ilk verileri. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün bu konuyla ilgisi tespit edilmiş ve kişiler de belli oranda tespit edilmiştir diye. Şu ana kadar da bu kişilerden 9u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleriyle, itiraflarıyla da bunlar büyük oranda belirlenmiş oldu" dedi.
     Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Vali Mehmet Celalettin lekesiz ile Hatay Havaalanında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Reyhanlıdaki olayın 2 ayrı araca yüklenmiş çok miktarda bombanın patlatılmasıyla meydana geldiğini bildirdi.
     Başbakan Yardımcısı Atalay, şunları söyledi:
     "Cumartesi günü meydanın yoğun olduğu bir vakit. Maalesef Reyhanlıda çok sayıda vatandaşımız bundan etkilendi. Şu ana kadar 46 vatandaşımız bu patlamadan dolayı hayatını kaybetti. Onlara Allahtan rahmet diliyoruz; ailelerine, yakınlarına, Hataya, Reyhanlıya ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımız var, bunların burada olanlarını ziyaret ettik. Yoğun bakımda olanları var. Durumu ağır olanları var. hayatını kaybedenlerin 38inin kimlikleri belirlendi. 35i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3ü Suriye vatandaşıdır. Diğerlerinin kimlik tespitiyle ilgili çalışmalar devam ediyor."
     Atalay, yaralıların sağlık kurumlarına yetiştirilmesi için ülkenin tüm imkanlarının seferber edildiğini dile getirerek şöyle devam etti:
     "Hastanelere, büyük kentlere, İstanbula, Ankaraya yaralıların sevki yapıldı. Bir yandan da teknik ekiplerimiz güvenlik birimlerinin olaylarla ilgili çok yoğun olay yeri inceleme, olayı aydınlatma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Akşam açıklamıştım ilk verileri. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün bu konuyla ilgisi tespit edilmiş ve kişiler de belli oranda tespit edilmiştir diye. İçişleri Bakanımız konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verecek. Şu ana kadar da bu kişilerden 9u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleriyle, itiraflarıyla da bunlar büyük oranda belirlenmiş oldu."
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Kerem Kocalar - Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER