Rizede, Enerji Verimliliği konulu konferans düzenlendi

Rizede, Enerji Verimliliği konulu konferans düzenlendi


RİZE (A.A) - Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Kent Konseyi işbirliğinde Enerji Verimliliği konulu konferans düzenlendi.
     İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Midilli, Kent Konseyi Başkanı İsmail Hakkı Zırh, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Midilli, zaman kaybettiren her şeyin enerji israfına neden olduğunu söyledi.
     Midilli, Türkiyenin en yüksek dışa bağımlı enerji kullanan ülkelerden biri olduğunu belirterek, Bunu düşürmek için üretimi durdurmaya gerek yok. Daha çok üretmemiz lazım. İstersek yüzde 100 bağımlı olalım. Ama yine üretmeliyiz. Bu konuda bir şey yapmamız lazım. Bunun bir tek çözüm noktası var. Enerjiyi kaliteli bir şekilde kullanmamız lazım dedi.
     Dünya ortalamasında kişi başına yıllık elektrik tüketiminin 2 bin 500 kilovat saat olduğunu ifade eden Midilli, şunları söyledi:
     Kişi başına düşen enerji kullanımı önemli. Artık dünya ülkelerinin gelişmişlik standartlarında, kişi başı enerji kullanımından daha çok enerji yoğunluğu önemli. Türkiye enerji yoğunluğu bakımından çok kötü durumda. Bunu iyileştirmemiz lazım. Ülkemiz artık uçuşa geçti. Ciddi anlamda kalkınıyoruz. Bunu yurt dışından çok daha iyi görebiliyoruz. İnanılmaz bir kalkınma ve büyüme var. Enerji rakamlarını baktığımız zaman Türkiye çok hızlı bir şekilde kalkınıyor. Enerjiyi birde kaliteli kullanabilirsek iki kat daha hızlı kalkınırız. Artık ülke kalkınmaya başlandı. Türkiye artık ciddi anlamda dünyayla rekabet edecek.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede, Enerji Verimliliği konulu konferans düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER