Rizede tablet bilgisayar ile sigara denetimi

Rizede tablet bilgisayar ile sigara denetimi


RİZE (A.A) - Rizede sigara denetimcileri tablet bilgisayarlar ile ilk denetimlerini gerçekleştirdi.
     İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim Sorumlusu Mehmet Gerger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tablet bilgisayarlar sayesinde denetimlerin anlık takibi, ihbarların anında değerlendirilmesi, görünen aksaklık ve eksikliklerin internet ortamında Sağlık Bakanlığı sistemine işlenmesinin sağlanacağını belirtti.
     Tablet bilgisayarların GPRS takip sistemi ile kontrol edilerek, ekiplerin nerede olduğu ve yaptıkları çalışmaların anında denetlenebileceğini ifade eden Gerger, şunları söyledi:
     Denetimlerimiz 7 gün 24 saat sürmektedir. 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkında kanun gereğince iş yerlerinde ve toplu taşıma araçlarına yasal uyarı yazısı asmamanın cezası bin 358 lira, iş yerinde sigara içilmesine izin veren işletmenin cezası bin 103 ile 5 bin 513 lira arasında, kişi bazında uygulanan ceza ise 83 liradır. Vatandaşlarımızın ve iş yeri sahibi esnafımızın denetim ekiplerine zorluk çıkarmamaları, sağlıkları için tütün kullanmamaları ve kullananlara da müsaade etmemeleri gerekiyor.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede tablet bilgisayar ile sigara denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER