Rizeye havalimanı yapılması isteği

Rizeye havalimanı yapılması isteği -Rize Ticaret Borsası Başkanı Erdoğan: Rize için yapılan her türlü girişimde kurum ve kuruluşların birlik ve beraberlik içinde olması gerekir


RİZE (A.A) - Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize için yapılan her türlü girişimde kurum ve kuruluşların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.
     Erdoğan, RTB olarak Rizeye fayda sağlayacak her türlü projenin, yatırımın yanında olduklarını belirterek, Bu bağlamda çok önemli bir ihtiyaç olan ve son zamanlarda gündeme gelen, Rize için hayati önem taşıdığına inandığımız Rize Havalimanı yapımı konusunu çok önemsiyoruz dedi.
     Doğu Karadeniz sahil şeridi üzerinde yer alan Rizede ulaşımın karayolu ile sağlandığını ifade eden Erdoğan, Liman bağlantısı tamamıyla endüstriyel amaçlar için kullanılmakta ve denizyolu taşımacılığı yok denecek kadar azdır. Ulaşımın en önemli unsuru olan demiryolu ve havalimanı şehirde mevcut değildir. Havayolu ile ulaşım, Rizeye en yakın il olan Trabzon Havalimanından sağlanmaktadır. Kuzeyi deniz, güneyi tamamen dağlarla çevrili Rize, kısıtlı ulaşım imkanlarını ancak havalimanıyla çözebilir diye konuştu.
     Rizenin doğal güzellikleriyle, yayla turizmi, su sporları, doğa sporları, termal turizm ve kültür turizmiyle cennetten bir köşe olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
     Rizenin turizmle kalkınma potansiyelinin yüksek olduğu aşikardır. Rizeye gelen turistlere ancak üç saatlik zorlu karayolu yolculuğuyla güzelliklerimizi göstermek zorunda kalıyoruz. Bu durum Rizemize gelen turist sayısını olumsuz yönde etkilemektedir. Şehrimiz global dünyada büyük kazanç sağlayan turizm milli gelirinden yoksun olmaktadır. Rizeye havalimanı yapılırsa turizm gelirleri artacak, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz büyük kazanç sağlayacaktır. Turizmin gelişimi için yapılacak DOKAPın Turizm Master Planı içinde Rizeye havalimanı yapılmasının da plana dahil edilmesi gerektiğine inanıyorum.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizeye havalimanı yapılması isteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER