Rize Belediyesinden ABDli yazar

Rize Belediyesinden ABDli yazar Katharine Branninge fahri hemşehrilik beratı


RİZE (A.A) - Rize Belediye Meclisi Bir Çay Daha Lütfen adlı kitabı ile kendini Türk dostu olarak tanıtan ABDli yazar Katharine Branninge fahri hemşehrilik beratı verecek.
     Rize Belediye Meclisi aldığı kararda, Branningin Türkiyenin, Rizenin ve Türk çayının tanıtımında önemli rol aldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
     Bu mektuplar, otuz yıl boyunca bana ikram edilen binlerce bardak çaya karşı bir teşekkürdür değerlendirmesiyle kaleme aldığı Bir Çay Daha Lütfen eseriyle Benim Türkiyem diye sahiplenerek Kalp ehli insanlarla dolu mükemmel ülke diye tanımladığı, Türkler bana dostlarımın sınırsız iyiliklerinden asla şüphe etmemem gerektiğini gösterdiler. Ben onlardan biriyim ve onların dostuyum diye kendini ifade eden, bazı yazılarında adını Kadriye olarak belirten Katharine Branninge önce ülkemiz Türkiye adına çok gerçekçi bir kültür elçisi ve dostu olduğu için, sonra da her zaman kardeşlik hislerinin oluşmasına ortam hazırlayan bir ikram şekli dediği başta çayımız olmak üzere ziyaret ettiği Rizenin tanıtımına etkili katkılarından dolayı 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi uyarınca Rize Belediye Meclisinin 32 sayılı olağan toplantısında fahri hemşehrilik beratı verilmesi oy birliğiyle karar altına alınmıştır.
     Branningin Rize Ticaret Borsası ve ÇAYKUR işbirliği ile gerçekleştirilecek En iyi çay demleme yarışmanına katılacağı ve fahri hemşehrilik beratını alacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rize Belediyesinden ABDli yazar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER