Rus Belediye başkanından Akaydına ziyaret

Rus Belediye başkanından Akaydına ziyaret -Rusya Çuvaş Cumhuriyetinin Çeboksarı Belediye Başkanı Çerkesov Leonid İliç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydını ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Rusya Çuvaş Cumhuriyetinin Çeboksarı Belediye Başkanı Çerkesov Leonid İliç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydını ziyaret etti.
     Rus meclis üyelerinin de yer aldığı ziyarette Başkan İliç, yaptığı açıklamada, Antalyayı çok beğendiğini ifade etti. Antalyanın insanlarının çok sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu kaydeden İliç, kentin deniz suyunun çok temiz olduğunu, çeşmeden akan suyun da içilebilecek durumda olduğunu ifade etti.
     Antalyanın altyapı ve turizmdeki deneyimlerinden faydalanmak istediklerini dile getiren İliç, Çeboksarıda Volga nehri kıyısında açacakları bir caddeye Antalya ismini vereceklerini açıkladı.
     Ziyareti nedeniyle İliçe teşekkür eden Akaydın ise Antalyanın Çeboksarı ile çok iyi dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurduğunu vurguladı. Akaydın, 2 kent arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik her türlü katkıyı koymaya hazır olduğunu ifade etti.
     Antalyanın altyapısından sorumlu olan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ile ALDAŞın kentin yüz akı şirketleri olduğunu anlatan Akaydın, ASAT içme suyu kadar biyolojik arıtma konusunda da çok başarılı. Hurma Tesislerinde atık su çamurundan elektrik üretiyoruz. Dünyada nüfusu 1 milyonunu üzerinde olup bu kadar temiz denize sahip başka bir kent yok diye konuştu.
     Ziyaret sonunda İliç, Mustafa Akaydına Çuvaş Cumhuriyetinin geleneksel kıyafetini hediye etti. Kıyafeti giyen Başkan Akaydın da konuğuna seramik Kibelya bebek ile çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Rus Belediye başkanından Akaydına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER