Rusyanın Türk mandalinasını geri gönderdiği iddiası

Rusyanın Türk mandalinasını geri gönderdiği iddiası -TYMSİB Başkanı Kaçmaz: -İadeyle ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor


MERSİN (A.A) - Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı (TYMSİB) Kemal Kaçmaz, Rusyanın Türk mandalinasını akdeniz sineği bulunduğu iddiasıyla iade ettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Aynı zamanda Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, narenciye ihracat sezonunun sorunsuz şekilde sürdüğünü söyledi.
     Bazı haberlerde Türkiyeden Rusyaya gönderilen 26,5 ton mandalinanın, akdeniz sineği bulunduğu gerekçesiyle geri gönderildiği yönünde ifadelerin bulunduğunu, ancak bunların gerçeği yansıtmadığını anlatan Kaçmaz, şunları kaydetti:
     İadeyle ilgili bize resmi bir şey bildirilmedi. Türkiyeden gönderilen mandalinada Akdeniz Sineği bulunduğu iddia ediliyor. Belki binlerce meyve içerisinde bir kaç tanesinde böyle bir sorun bulunabilir. Ama bunlar istisnai durumlardır. Şu ana kadar Rusyaya gönderdiğimiz toplam narenciye ürünü miktarı 89 bin, mandalina ihracatımız ise 38 bin tondur. Rusyaya gönderilen mandalinaların iade edildiğiyle ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Rusyanın Türk mandalinasını geri gönderdiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER