Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman: Ama dün yapılan görüşmede (BDP heyetinin terör örgütü elebaşı ile yaptığı görüşme) anlaşıldı ki bu terörün bitmesi mümkün değil


MALATYA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, BDP heyetinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme ile ilgili olarak, Ama dün yapılan görüşmede anlaşıldı ki bu terörün bitmesi mümkün değil dedi.
     Karaman, partisinin Malatya İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyetinin, İmralı Adasından döndükten sonra yaptığı açıklamalara değindi.
     Karaman, Türk milletinin bu ülkede bu kanın durması için her türlü çalışmanın yapılmasını doğal karşıladığını, terörün bitmesini istediğini belirterek, Ama dün yapılan görüşmede anlaşıldı ki bu terörün bitmesi mümkün değil. Ben izlemedim İl Başkanımıza sordum. Çıkanlar demiş ki karşılıklı taraflar esirleri serbest bıraksın. Yani Türkiye var. Bir tarafta da bir devlet var sanki, esir almışlar birbirlerinden. Bu esirlerin serbest bırakılması şartı... Bu Türkiyede terörü daha da körükler. Yarın bakmışsın başka bir ilde, başka bir bölgede millet dağa çıkmış. Demek ki hak almak için dağa çıkmak lazım. Hak almak için silaha sarılmak lazım diye düşünülür ve bu Türkiyede terörü azdırır diye konuştu.
     Eski Başbakanlardan rahmetli Necmettin Erbakanın 1994 yılında Bingölde bir konuşma yaptığını anımsatan Karaman, Bu konuşmada demişti ki Bugün okullarımızda Türküm, doğruyum, çalışkanım, diyorsunuz. Bunu dediğiniz zaman Kürt çıkıyor diyor ki Ben Kürtüm, daha doğruyum, daha çalışkanım. Buna ne gerek var. Bunu dediği için Erbakan Hocamız 6 ay hapse mahkum edildi. Bu cümleyi artık herkes söylüyor, hiçbir şey yok. Söyleyen adama göre değişiyor bu cümleler. Çünkü Erbakan Hocamız Türkiyedeki birlik beraberliğin ancak İslamla sağlanacağını, bu bölgedeki insanların hiçbirine Kürt, Laz, Çerkez ayrımı yapmadan hizmetin götürülmesi gerektiğini söylediği için bu sıkıntılar başına geldi ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER