Beşiktaş'ta Orman yeni projelerini açıkladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, mali kongrede açıklamalarda bulundu. İşte Fikret Orman'ın açıklamaları;

Beşiktaş'ta Orman yeni projelerini açıkladı

"'Beşiktaş'ın gerçek sahibi olan kongre üyeleri hepiniz hoş geldiniz. Acı bir hafta oldu, Ergün ağabeyimizi kaybettik, bir başka Beşiktaş emekçisi Fahri ağabeyimizi de kaybettik. Allah rahmet eylesin...

Bugün yönetime geleli 11 ay oldu. Hesap sorma ve verme yeri Beşiktaş genel kurulu. Bugün seçildiğimde söz verdiğim gibi, yalan, kayırma ve yanlışın içinde bulunmayacağız. O şekilde de devam edeceğiz. Kimseyi örgütlemedik, kimseyi etkilemedik. Oyunların içerisine girmedik, girmeyeceğiz. Öncelikle bu zor 11 ayda can siperana şekilde çalışan yönetimime ve kulüp personeline teşekkür ediyorum.

Camia olarak umutsuzluk içinde olduğumuz, lisansları alıp alamayacağımızın sorgulandığı bir dönemde göreve geldik. Bütün gelirler imzalanmış ve kullanılmış haldeydi. Biz ilk olarak birlik ve beraberliği sağlamak amacındaydık. Beşiktaş ruhunu öne çıkarmak istedik ve başarılı olduk. Tekrar yapılanma sürecini hedefledik. Geldiğimizde futbol takımımızla alakalı 60 milyon TL sadece futbolcularıma borcumuz vardı. Fink diye bir futbolcumuz vardı. Samsunspor'da oynuyordu onun bile borcu ödenmemişti. Büyük çoğunluğunu ödedik, yapılandırdıklarımız var. Sezon sonuna kadar bitirmeyi amaçlıyoruz. Bobo'nun, Nihat Kahveci'nin, Hakan Arıkan'ın borçları ödendi. Nihat Kahveci'nin az bir borcu var. Önümüzdeki hafta bitecek. Kimse ajitasyon yapmasın Beşiktaş üzerinden. Gerçekler neyse herkes onu bilsin.

Beşiktaş kulübünün futbolcularına ve basketbolcularına, voleybolcularına bu sezonla alakalı borcu yoktur. Öncelikli amacımız Beşiktaş'ın itibarını kurtarmaktı. Geldiğimizde 70'i icra takibi, 142 adet uyuşmazlık dosyası vardı. 25 Milyon'un üzerinde ödeme yaptık. Beşiktaş geçen sene gerçeğe aykırı beyandan dolayı Avrupa'ya gidemedi. Fulya'da ise her şey rayına oturmuş durumda. Fulya'dan yılda 12.5 Milyon Dolar gelir elde edilecek.

Futbol takımımızda yeniden bir yapılanmaya gidiyoruz. Ahmet Kavalcı, Tamer Kıran ve Deniz Atalay yoğun mesai veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Pilot takımımızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Kartal Yuvaları konusunda iyi gidiyoruz. 27 adet mağazamız, 3 tane gezici tırımız ve 2 tane e-ticaret sitemiz var. Bu sezonki bütçesi 10-11 Milyon'dan 30 Milyona çıktı. Rakiplerimiz iki mislimiz civarında, rakipleri yakalamak için daha gayretli olacağız. Malzeme alamıyorduk geldiğimizde, bu problemler ortadan kalktı."

KARTI OLMAYANA BİLET YOK

"Beşiktaş için yeni bir projemiz var... Kart 1903 projesini başlatacağız. Beşiktaş taraftarının hangi ilde ne kadar olduğunu bilmek istiyoruz. Çocuklar için bir kart çıkacak. Vip olarak bir kart çıkacak. Taraftar kulüple sürekli iç içe olacak. Kartı olmayana bilet satmayacağız. Kim Beşiktaşlı, kim Kartal Yuvalarından alışveriş alıyorsa onları ödüllendireceğiz. Başkanla yemekten, takımın kampına kadar gelecek kart sahipleri... Hatıraları olacak. Özel, dönemsel kartlar da olacak."

BEŞİKTAŞ OKUL YAPACAK

"Beşiktaş Spor Akademisini kuruyoruz. Bir üniversite ile anlaştık. Beşiktaş'a yakışır bir Şan Ökten Tesisleri yapacağız.  Düzce'de takımımızın kamp yapacağı, yaz kamplarını geçireceği bir tesis çalışmamız var. Elazığ'daki bizden önceki yönetimin yaptırdığı bir okul var. Sayın Erol Oktan ve Beşiktaş kulübü bu okula yatırım yaptı. Beşiktaş formalı çocuklar var orada. Beşiktaş toplumsal olaylara duyarlıdır. Ülkemizde bir barış süreci yaşanıyor. Üç yıl içerisinde biz 10'a yakın yatırımlılarla beraber okul yaptırmaya çalışacağız. İlkini ben yapacağım. Beşiktaşlı iş adamlarıyla konuşacağız.İnşallah yatırımcı buluruz, okul yapalım, burada da öncü olalım"

YENİ STAT İÇİN AÇIKLAMALAR

"6 senedir stat konuşuluyor, ne oldu ne bitti en başında beri geldiğimiz süreci anlatmaya çalışacağım. Başbakınımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Stat projesine bakanlarıyla beraber çok destek verdiler. Allah razı olsun. Stadımızın açılışı 1947'de yapıldı. Yapısal bir çok problemi var. Deprem kuşağındayız, deprem tehlikesine de yeterli değil. Çağın gerisinde kaldı stat."

"Biz 2002 yılında stat ile ilgili tüm çalışmaları yaptık. Ancak o tarihte 4 proje koymamıza rağmen, o tarihte yürürlüğe yapamadık. O tarihlerde nasip olmadı Allah bugünlere nasip etsin. Bir heyetle Avrupa'da bazı statları gezdik. Projeleri ortaya koyduk. Başbakan ile görüştük destek verdi. Bütün kurumlarla çalışmalarımızı yaptık. Planlarımız onaylandı."

"Stadın her kademesini bir ihale komisyonuna vereceğiz. Hiçbir şaibeye yol açmadan, stadı bölüm bölüm ihale alanlara yaptıracağız. Ligin bitiminde ilk etapta yeni açık tribünün yıkımı ile başlayacağız. Beşiktaş'a yakışır bir şekilde veda edeceğiz. Veda konserleri olacak. 25 tane konser olacak. Amacımız bir sezon dışarda oynamak. Bir yıl aradan sonra geri döneceğiz. Stadın yapımını Beşiktaş İnşaat A.Ş üstlenecek."

"Müthiş bir Kartal Yuvası ve müthiş bir müze yapacağız. Beşiktaş'ın kaybedecek bir zamanı yok. Bunu tek başıma yapmadım, isimlerini atladıklarım haklarını helal etsinler. Tüm yönetim kurulu beraber çalışıyoruz. Arada kırgınlıklar olsa da hep yanyanayız. Biz hak nedir hak yeme nedir biliriz. Ben Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmem. Benim arkadaşlarım da yedirmezler. Her şeyi tartışırız. Benim bilip de ikinci başkanım bilmediği hiçbir şey olamaz. Hepinize teşekkür ediyorum."
<< Önceki Haber Beşiktaş'ta Orman yeni projelerini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER