Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -İktidar olduğumuzda NATO ile ilişkileri gözden geçireceğiz


ADANA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İktidar olduğumuzda NATO ile ilişkileri gözden geçireceğiz dedi.
     Kamalak, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin iyi yönetilmediğini ve bir bataklığa sürüklendiğini öne sürdü.
     Türkiyeye füze kalkanı kurulması ve patriot yerleştirilmesi düşüncesinin Milli Görüş tarafından kabul edilemeyeceğini anlatan Kamalak, Türkiyenin güvenliğini sağlamak iddiasıyla getirilen bu sistemlerin ülkenin güvenliğini ihlal ettiğini belirtti.
     Birinci Dünya Savaşı öncesi yaşanan olayları anlatan Kamalak, Osmanlı Devleti tarafından yapılan hataların benzerlerinin günümüzde tekrarlandığını, İttihat ve Terakkinin yerini de AK Partinin aldığını kaydetti.
     Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Kamalak, ekonomide de sıkıntılı günler yaşandığını savundu.
     Kamalak, NATO konusundaki bir soru üzerine, İktidar olduğumuzda NATO ile ilişkileri gözden geçireceğiz. Müslümanlara haçlıların silahları yüksek fiyatlarla satılıyor. Peki Müslümanlar bu silahları kime karşı kullanacak- Müslümanlara karşı. Bu kabul edilemez bir durumdur. Müslümanların akıllarını başına toplaması lazım dedi.
     Kamalak, başka bir soru üzerine de Eğer Yolumuz Erbakanın yolu diyorsa Sayın Başbakan samimi olmak zorundadır. Avrupa Birliği Bakanlığını derhal Ortadoğu ya da İslam Birliği Bakanlığına çevirmelidir diye konuştu.
     Kamalak, daha sonra ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ve dernek yöneticileriyle bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER