SABİOda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

SABİOda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi


YOZGAT (A.A) - Özel Ergin Koleji tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen sayısal bilimler olimpiyatı (SABİO)nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Özel Ergin Koleji Salonunda düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, Yozgatta bir marka olmuş SABİOnun bu yıl 10.sunu düzenlediklerini söyledi.
     İl genelinde ilk ve ortaokulları arasında 4,5,6 ve 7. sınıfların her şubesinden 3 öğrencinin katılabildiği yarışmada toplam bin 173 öğrencinin katıldığını ifade eden Acar, şunları kaydetti:
     "Yozgat eğitiminin bir parçası olan ve aynı adla diğer illerde de yapılmaya başlanılan SABİO matematik ve fen bilimlerine dikkati çekmek ve ilgiyi artırmak düşüncesi ile ilimiz genelinde her yıl kolejimiz tarafından geleneksel olarak yapılmaktadır. Sayısal Bilimler Olimpiyatımız bu yıl 10 yaşında ve 10 yıldır geleceğe yön verecek çocuklarımızı Yozgatın ilk ve tek olimpiyatı olan bu organizasyonda buluşturmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile bu büyük organizasyonda görev alan öğretmenlerimize ve personelimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice olimpiyatlarda öğrencilerimizin başarılarına hep birlikte ortak oluruz."
     Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise yaptığı konuşmada başarının her zaman takdir edilmesi gerektiğini ifade ederek, Özel Ergin Kolejinin Yozgat eğitim kalitesinin yükseltilmesine önemli katkılar sağladığını söyledi.
     Eğitimin birinci derecede öncelikleri olduğunu vurgulayan Yazıcı "Eğitme her zaman gereken önemi vermeliyiz. Son yıllarda eğitim adına ülkemizde önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Bizde ilimiz eğitim başarısının ülke genelindeki sıralamasında daha üst seviyelere çıkmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile kolejimizin değerli yöneticilerine ve öğrencilerimize böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar, hediye çeki ve çeşitli hediyeler verildi.
     Öğretmen ve okul müdürlerine de plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
     Ödül törenine, Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, PMYO Müdürü Fazlı Öcal, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgatspor Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan, Özel Ergin Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Ergün Gül, Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, okul müdürleri, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber SABİOda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER