Sadak, Başbakan Erdoğanın programına katılamayacak

Sadak, Başbakan Erdoğanın programına katılamayacak


SİİRT (A.A) - Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, ziyaretinde makam koltuğunda ağırladığı AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafı gerekçe göstererek Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Siirt programına katılmayacağını bildirdi.
     Sadak, yaptığı yazılı açıklamada, geçen ay Siirti ziyaretinde belediyeyi ziyaret eden ve makam koltuğunda ağırladığı AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafın art niyetle seçildiğini ileri sürerek, Bakan Bağış ile aynı karede yer almamak için Başbakan Erdoğanın programına katılmama kararı aldığını bildirdi.
     Başbakan Erdoğanın, yeni bir heyecan ve umut yaratan barış görüşmelerinin arifesine denk gelen bu ziyaretini önemsediğini ancak Bağışın sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı fotoğrafın kendisini ve arkadaşlarını incittiğini belirten Sadak, şunları kaydetti:
     Mevcut durumun sekteye uğratılmadan sürdürülmesi ve kalıcı barış ile sonuçlandırılması temennimizdir. Böylesi süreçlerin provokasyonlarla dolu ve meşakkatli olduğu unutulmamalı. Bu olumsuz girişimlere karşı tepkisiz kalmama, bilinçli hareket etme, güçlü olma ve barışın savunucusu olmayı da kendime görev biliyorum. Bu anlayışla ilimizi ziyaret edecek ve bu süreci savunan tüm kesimleri karşılamayı doğru ve ahlaki bulduğumu belirtmek isterim. Bu yaklaşımım tüm kamuoyu tarafından da bilinir.
    
     -Sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan fotoğraf-
    
     Sadak, 16 Şubatta Siirti ziyaret eden hemşehrileri AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışı makam koltuğunda ağırladığını hatırlatarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Aile ve siyasetten aldığımız terbiye ile misafirperverlik ve nezaketen kendisini ağırladık, makam koltuğumuzda onure ettik. Ziyaret esnasında sürecin cesaretle sürdürülmesi konularında düşüncelerimizi dile getirdik. Bu görüşmede yüzlerce kare fotoğraf ile görüntü basın tarafından alındı. Beni yakından tanıyan tüm kamuoyu iyi bilir ki; konuşmalarımda beden dilini de kullanırım. Ayrıca karşımdakinin yaşına ve yetkisine bakmadan mütevazi olmaya çalışırım. Bu aldığım aile terbiyem, siyasi anlayışım ve inancımın gereğidir. Görüşmede art niyetle yapıldığına şüphem olmayan bir tarzda, adeta cımbızlanarak tek bir fotoğrafımın seçilerek kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde yayınlama nezaketsizliğini gösteren Bağışı yadırgadım. Bu şahsımı, çalışma arkadaşlarımı ve mensubu bulunduğum siyasi tabanı da incitmiştir
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Sadak, Başbakan Erdoğanın programına katılamayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER