Sadece tamir yapmıyor, ehliyet de aldırtıyor

Sadece tamir yapmıyor, ehliyet de aldırtıyor -Amasyalı motosiklet tamircisi, iş yerine gelen müşterilerinin birçoğunun motosiklet sürücü belgesi bulunmaması üzerine ikna ederek onlara ehliyet aldırttı -Tamirci Serdar Yeşilı


AMASYA (A.A) - Cihan Okur - Amasyalı motosiklet tamircisi Serdar Yeşilırmak, iş yerine gelen müşterilerinin birçoğunun motosiklet sürücü belgesi bulunmaması üzerine ikna ederek onlara ehliyet aldırttı.
     Yeşilırmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, motosiklet tamirciliğinin baba mesleği olduğunu, kardeşi Tarık Yeşilırmak ile 25 yıldır Amasyada motosiklet tamirciliği yaptıklarını söyledi.
     İş yerine motosikletini yaptırmak üzere gelen her müşteriye ehliyetinin olup olmadığını sorduğunu, bunu alışkanlık haline getirdiğini belirten Yeşilırmak, Çevremizde trafik kazalarında kaybettiğimiz çok kişi var. Bu tip acıları bir daha yaşamamak için dükkanımıza gelen müşterilerimizi elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyoruz dedi.
     Ehliyetin sadece bir kağıt parçası olmadığını vurgulayan Yeşilırmak,Arkadaşlarımızın ehliyet aldıktan sonra trafik kurallarını öğrendiklerini ve daha dikkatli olduklarını görüyoruz. Çevremizdeki kazalar genellikle ehliyeti olmayan sürücülerin, trafik polislerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaları ve aşırı hız yaparak trafiği tehlikeye sokmalarından kaynaklanıyor. Ehliyetlerini alan kişiler trafikte daha rahat ve dikkatli dolaşıyor diye konuştu.
     Bu tür hayati nedenlerden dolayı iş yerine gelen ve sürücü belgesi olmayan her müşterisinden ehliyet almasını istediğini anlatan Yeşilırmak, Bugüne kadar yaklaşık 50 müşterimin ehliyet almasına vesile oldum dedi.
    
     -Parçalanan motor geri geliyor ancak...-
    
     Eşi Arzu Yeşilırmaka da önce motosiklet kullanmayı öğrettiğini, daha sonra eşinin ehliyet almasını sağladığını dile getiren Yeşilırmak, Şimdi eşim dükkana yemeğimi motosikletle getiriyor. Önce kendi ailemin örnek olması gerekiyor ki dükkanıma gelen müşterilerimi ikna etmekte daha başarılı olayım. Çok yakın bir arkadaşımı trafik kazasında kaybettim. Şimdi onun parçalanan motorunu tamir ederek babasına hediye edeceğim, parçalanan motor geri geliyor ancak arkadaşımız geri gelmeyecek ifadelerini kullandı.
     Motosiklet sürücüsü Murat Küçüköner ise Serdar Ustanın tavsiyeleri ve ısrarları sonucu ehliyet aldığını anlatarak, şunları kaydetti:
     Serdar Ustanın dükkanına motosikletimi bakım için getirdiğimde bana ehliyetimin olup olmadığını sordu. Onun ısrarları sonucu ehliyet aldım. Ehliyet alırken bilmediğim kuralları öğrendim. Trafikte artık daha dikkatli ve rahat dolaşıyorum. Ehliyet almadan önce trafik polisleri dur dediğinde kaçıyorduk, trafikteki herkesin hayatını tehlikeye atıyorduk. Serdar Ustaya bizi bilinçlendirdiği için teşekkür ediyorum.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sadece tamir yapmıyor, ehliyet de aldırtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER