Safranboluyu boyayarak tanıyacaklar

Safranboluyu boyayarak tanıyacaklar -UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Safranbolunun tarihi eser ve kültürel zenginlikleri, çocuklar tarafından boyanarak tanınıyor -Belediye Başkanı Aksoy: -Yarınlarımız olan çocukların,


KARABÜK (A.A) - Ahmet Özler - UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Safranbolunun tarihi eser ve kültürel zenginlikleri, çocuklar tarafından boyanarak tanınıyor.
     Safranbolu Belediyesi, ilçedeki 3 asırlık geçmişe sahip yaklaşık bin 300 tescilli eserin, çocuklar tarafından daha iyi tanınıp öğrenilmesi amacıyla Safranboluyu Boyayalım adlı boyama kitabı hazırladı ve yaklaşık 10 bin baskı sonrası çocuklara dağıtmaya başladı.
     Çocuklar, boyama kitabının içinde yer alan tarihi belediye binası, eski hükümet konağı, saat kulesi, Cinci hanı, güneş saati, muvakkithane, camiler, Arnavut kaldırımlı sokaklar ve su kemerleri gibi başlıca eserleri boyayarak tanıma imkanı buldu.
     Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni nesillerin dünya miras şehrinde, Osmanlının parmak izini taşıyan çok değerli bir ilçede yaşadığının farkına varmalarını istediklerini söyledi.
     Bu özel ve değerli kenti gelecek kuşaklara aktaracak önemli göreve çocuklardan başladıklarını vurgulayan Aksoy, İstedik ki elimizdeki boyama kitabı ile değerlerimizi, zenginliklerimizi, kültürel varlıklarımızı çocukların anlayacağı bir şekilde onların önüne koyalım. Yarınlarımız olan çocukların geçmişimizin o yüksek değerleriyle bir araya gelmesini sağlayalım diye konuştu.
     Çocukların kentin güzide eserlerini minik elleriyle boyayarak öğreneceğini ifade eden Aksoy, Boyama kitabıyla bir nevi çocuklarımızı Safranbolu turuna çıkartıyoruz. Hem öğreniyorlar hem de özgür kalemleriyle özgürce boyama yapıyorlar diye konuştu.
     Aksoy, boyama kitabını ücretsiz olarak bütün okullarda ve belirli noktalarda çocuklara ulaştıracaklarını ve bu tür yayınlara devam edeceklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Safranboluyu boyayarak tanıyacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER