Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmirde

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmirde -"Bakanlık yazışmalarının hiçbirinde T.C. kaldırılmamıştır" -"25 Ekim 2012de yapılan bir hadise bir haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiyenin gündemini farklı yere çekme amacı olanlara bir fırsattı


İZMİR (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığın yazışmalarının hiçbirinde T.C. ibaresinin kaldırılmadığını belirterek, "25 Ekim 2012de yapılan bir hadise bir haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiyenin gündemini farklı yere çekme amacı olanlara bir fırsattır. Bu fırsatı kimseye vermeyiz. Türkiye Cumhuriyetini de bunlarla tartışılır hale getirmeyiz" dedi.
     Ege Bölgesinde yayım yapan basın yayın kurumlarının temsilcileriyle Mövenpick Otelde kahvaltıda bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerde gündeme getirilen T.C. logosu tartışmalarına değinen Müezzinoğlu, geçen yıl mart ayında bu konuda kurumsal çalışmaların yapıldığını anımsattı.
     "Bakanlık yazışmalarının hiçbirinde T.C. kaldırılmamıştır diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     "Yalnızca kurumsal çalışmalar sonucunda 25 Ekim tarihli genelgede logo değişikliğinin altındaki T.C. ibaresinde Sağlık Bakanlığı bırakılmış ama yan tarafında da Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yazıyor. Ondan sonraki kurumsal yapıda Halk Sağlığı Kurumu, Kamu Hastaneleri Kurumunun başında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yazıldıktan sonra tekrar Türkiye Cumhuriyeti Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Hastaneleri Kurumu yazmaya gerek yok. Başta Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı var. Ondan sonra kurumların altında da yazılmasına gerek yok denmiş. 25 Ekim 2012de yapılan bir hadise bir haftadır gündeme getiriliyorsa bu Türkiyenin gündemini farklı yere çekme amacı olanlara bir fırsattır. Bu fırsatı kimseye vermeyiz. Artı, Türkiye Cumhuriyetini de bunlarla tartışılır hale getirmeyiz. Logomuzun altına da T.Cyi koyduk. Dolayısıyla tartışılacak bir konu yok.
    
     -Süt anneliği merkezleri-
    
     Bir gazetecinin süt anneliği merkezleriyle ilgili sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, Süt anneliği merkezlerini hastanelerimizde kurmakla ilgili kanun çalışmalarını yapıyoruz. Mayıs ayında hükümete ve Meclise getirmeyi planlıyoruz. Meclis kapanmadan bu dönemde de yasalaşması çalışmaları devam edecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan-Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER