Sağlık Müdürü Koç:

Sağlık Müdürü Koç: -Sahura kalkmadan oruç tutmayın


BARTIN (A.A) - İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, sahura kalkmadan oruç tutulmaması uyarısında bulundu.
     Koç, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanın gelmesiyle birlikte oruç tutanlar için günlük beslenmenin, sahur ve iftardan oluşan 2 ana ağır öğüne dönüştüğünü belirtti. Günlük alınması gereken karbonhidrat, protein, yağ, posa, vitamin, mineral ve sıvı miktarının değişmediğini, bu ihtiyacın oruç tutulmayan günlerde olduğu gibi ara öğünlere bölerek karşılanması gerektiğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:
     Sahura kalkmadan oruç tutmayın. Ramazan dolayısıyla azalan ana öğün sayımızı sahura kalkmayarak tek öğüne düşürürsek, açlık süremizi daha da uzatmış ve açlık kan şekerimizin gün içerisinde daha erken saatlerde düşmesine neden oluruz. Bu durum, çalışırken verimin düşmesine, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, konsantrasyon bozukluğuna, dikkatsizlik, dalgınlık gibi sorunlara neden olmaktadır.
     Sahurda da Ne de olsa tüm gün aç kalacağım düşüncesiyle ağır hamur işlerine yönelmemeli. Sahurda kahvaltılık gıdalar, süt yada yoğurt, az yağlı yufka böreği, taze sebze, meyve ve tam buğday ekmeği sahur için sağlıklı alternatifler olacaktır.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Sağlık Müdürü Koç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER