Şahin marka araçlara çok ceza yazıldığı

Şahin marka araçlara çok ceza yazıldığı iddiası -Yozgat Emniyet Müdürlüğü, üzerlerindeki siyah camları, fosforlu lambaları ve yere yakın egzozları ile modifiye tutkunlarının tercihi Şahin marka araçlara çok ceza yazıldığı yönündeki iddial


YOZGAT (A.A) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü, üzerlerindeki siyah camları, fosforlu lambaları ve yere yakın egzozları ile modifiye tutkunlarının tercihi Şahin marka araçlara çok ceza yazıldığı yönündeki iddiaları yönelik açıklama yaptı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 14.08.2012 tarihinde basınımıza yansıyan ve sadece Şahin marka araçları olduğu için kendilerine ceza yazıldığı iddiası ile bir grup şahıs izinsiz gösteri düzenlemiştir. Grubun iddia ettiği üzere sadece eski model aracı olan sürücülere değil kural ihlali yapan tüm sürücülere herhangi bir ayrım gözetmeksizin yasal işlem uygulanmaktadır. İddia sahibi araç sürücülerine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30/1-b ve 32. Maddelerine muhalefetten gerekli cezai işlem uygulanmıştır ifadelerine yer verildi.
    
     -2012 yılında 65 Şahin marka otomobile ceza kesildi
    
     Açıklamada, trafik ekiplerinin 2012 yılı içerisinde 3 bin 102 adet ceza uyguladığını, bunlardan sadece 224 adedinin söz konusu maddeyle ilişkili olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:
     Bu araçlardan da sadece 65 adedi Tofaş türü araçtır. Görüldüğü üzere ekiplerimiz sadece bu tür araçlara değil, ayırım gözetmeksizin kural ihlali yapan diğer tüm cinsteki araç sürücülerine de cezai işlem uygulamaktadır. Yıl içinde şehir merkezinde aşırı gürültülü, yüksek seste müzik dinleyerek, saygısız araç kullanıldığı yönünde, gerek BİMER aracılığıyla, gerek müdürlüğümüz 155 ihbar hattına, gerekse e-mail yoluyla çok sayıda ihbar ve şikayet gelmekte ve bu araçlar üzerinde daha etkin denetim yapılması istenilmektedir. Özellikle kalabalık nüfusların yaşadığı şehirlerde toplumun aynası olan trafik düzeninin sağlanması için herkesin uyması gereken bir takım kural ve yasaklar vardır. Hiç kimsenin bu kural ve yasaklardan muaf tutulmak gibi bir ayrıcalığı yoktur. Toplumun huzur ve sükununu bozmayı amaçlayan, kuralsızlığı kural haline dönüştürme çabası ile toplumda infial yaratmaya çalışan ve bunu sağlamak üzere kanunsuz gösteri yürüyüşü, yolu trafiğe kapatma gibi eylemlere karışan bu şahıslara 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefetten gerekli işlemler başlatılmıştır.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Şahin marka araçlara çok ceza yazıldığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER