Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu:

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -Tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması ve turizme kazandırılması için başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız üç etapta tamamlanacaktır


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması ve turizme kazandırılması için başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını üç etapta tamamlayacaklarını bildirdi.
     Belediyeden, yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, Bişirici, Ubeydullah, Müftüoğlu, Şıh Camii ve Şıh Hamam sokaklarında, sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
     Gaziantep Kültür Yolunun ültür yolunun devamını sağlayacak olan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceleyen Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması ve turizme kazandırılması noktasında başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız üç etapta tamamlanacaktır. Bişirici, Ubeydullah, Müftüoğlu, Şıh Camii ve Şıh Hamam sokaklarında çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Burada altyapı çalışmalarını da 3 ay içerisinde tamamlayıp, sokak sağlıklaştırmamızın dört sokağını kapsayan ilk kısmını tamamlamış olacağız. Bunun dışında ikinci ve üçüncü etap çalışmalarımız var.
     Tahmazoğlu, Kozluca ve Kabasakal Cami civarındaki çalışmaların ihale süreçlerinin devam ettiğini aktardı.
     Şıh Cami yanında dört adet tescilli yapının kamulaştırmasını yaparak restorasyon çalışmasına başladıklarını bildiren Tahmazoğlu, 2013 yılı mart ayında Şıh Hamam sokak ile birlikte bu yapılarında restorasyonunu tamamlayarak, mahallenin hizmetine sosyal tesis olarak sunacağız dedi.
     Tahmazoğlu, Şehitler Caddesinde de cephe çalışmaları yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER