Sahte GSM hattıyla gerçek dolandırıcılık

Sahte GSM hattıyla gerçek dolandırıcılık -Zonguldakta adına sahte GSM hattı çıkartılan 19 yaşındaki genç, telefon hattının dolandırıcılık için kullanıldığını mağdur kişilerin kendisini aramasıyla öğrendi -Zonguldak Cumhuriyet B


ZONGULDAK (A.A) - Ferdi Akıllı - Zonguldakta adına sahte GSM hattı çıkartılan 19 yaşındaki genç, telefon hattının dolandırıcılık için kullanıldığını mağdur kişilerin kendisini aramasıyla öğrendi.
     2009da Atilla Cöddel 16 yaşındayken, adına dolandırıcılar tarafından çıkarttırılan GSM hattı, yaklaşık 3 yıl boyunca dolandırıcılık amacıyla kullanıldı.
     İlk GSM hattını 18 yaşına girdiğinde ağabeyi İsmail Cöddelin aracılığıyla kullanmaya başlayan Atilla Cöddel, adına çıkartılan yeni hattın varlığını tesadüfen öğrendi.
     Durum, yaklaşık 25 gün önce internet ortamında bir araç satışı için dolandırılan mağdurun ağabeyi Muhlis Canlının kendisine ulaşmasıyla anlaşıldı.
     Cöddel, gelen telefonda anlatılanlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. İhbar üzerine ağabeyi İsmail Cöddel ile hattın hangi bayiden satın alındığını öğrenmek için GSM firmasına başvuran Atilla Cöddel, firma yetkililerinin bilgi veremeyeceklerini söylemesi üzerine Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
    
     -Dolandırılan kişinin beni aramasıyla öğrendim-
    
     Cöddel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adına yapılan dolandırıcılığı duyunca şaşkına döndüğünü söyledi.
     Belirtilen numarayı kendisinin kullanmadığını kaydeden Cöddel, şöyle konuştu:
     Beni arayan ve dolandırılan kişiden, adıma bir hat çıkartılıp dolandırıcılık yapıldığını öğrendim. Bütün bunlardan haberim yoktu. Büyük bir şaşkınlık içerisindeyim. Nasıl adıma hat çıkarıldığına da anlam veremiyorum. Dolandırıcılar ve hattı veren bayi hakkında davacı oldum. Dolandırılan kişi bana ulaşmasaydı belki daha birçok kişi dolandırılabilirdi. Ben mağduriyetimin giderilmesi için uğraşıyorum. GSM firmasından tek isteğim, adıma hat çıkartılan bayinin bize iletilmesidir. Mağdur durumdayım.
    
     -Hattın varlığı oto dolandırıcılığıyla ortaya çıktı-
    
     Cöddelin ağabeyi İsmail Cöddel ise yaklaşık 25 gün önce hattın çıkarıldığını tesadüfen öğrendiklerini belirterek, İnternet üzerinden araç satışı olmuş. Bizi arayan kişiyi aradım ve konuştum. Dolandırılan kişi bana kardeşimin üzerinden hat çıkartıldığını söyledi. Biz de GSM firmasının bayisine gidip bilgi aldık. Hattın 2009 yılında çıkarıldığını bildirdiler şeklinde konuştu.
    
     -Dolandırılan kişiler arayıp uyardı-
    
     Dolandırılan kişinin ağabeyi Muhlis Canlı da internette otomobil satışıyla ilgili sahte bir ilan verildiğini ve kardeşinin de bu ilana aldanarak yaklaşık 450 lira depozito yatırdığını söyledi.
     Kardeşinin araba satışıyla ilgili dolandırıldığını sonra fark ettiklerini dile getiren Canlı, Biz de söz konusu telefon numarasını araştırınca Atilla Cöddel ismini bulduk ve ona ulaştık. Adına hat çıkartıldığını ve mağdur olmaması gerektiğini belirttik şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Sahte GSM hattıyla gerçek dolandırıcılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER